V vetrovni loteriji Domen Prevc osmi

Skakalci imajo še naprej na tekmah svetovnega pokala težave z vetrom. Današnjo tekmo v norveškem Lillehammerju so sprva prestavili iz velike na srednjo napravo. Predviden obvezen trening je žiriji tekmovanja nekako uspelo izpeljati, kvalifikaciji pač ne. Tako se je 73 skakalcev podalo na tekmo. Že po prvih tekmovalcih je bilo moč slutiti, da nas čaka maratonska serija. Na koncu je bilo potrebno kar 2 uri in 10 minut, da so se po skakalnici zvrstili vsi. Pričakovano je bila druga serija odpovedana.

V vetrovni loteriji je tako slavil lanskoletni zmagovalec svetovnega pokala Nemec Severin Freund (94,5 m), ki je za vsega desetinko točke ugnal domačina Kennetha Gangnesa (95,5). Najnižjo stopničko zmagovalnega odra je zapolnil še en Norvežan; in sicer Andreas Stjernen (96,0).


Domen Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Iz slovenskega tabora je bil tokrat najboljši Domen Prevc. 16-letnik si je s skokom 94,0 m delil osmo mesto s Čehom Romanom Koudelkom (94,0). ″Z današnjim rezultatom sem zadovoljen. Moram priznati, da iz nižjih nivojev s tako dolgimi tekmami nimam veliko izkušenj. Do nastopa sem ostal ogret v kabini na vrhu skakalnice. Pretekli teden sem treniral doma, kjer sem opravil kvalitetne priprave. Se že veselim jutrišnje tekme, saj se tu v Lillehammerju dobro počutim,″ je po tekmi menil Domen Prevc. Najstarejši brat iz družine Prevc, Peter, je današnjo tekmo končal kot 11. Kot eden redkih z vetrom v hrbet je pristal pri 91,0. Točke je tokrat osvojil le še Anže Lanišek (94,5), ki je bil 19.

Izven trideseterice in s tem dobitnikov točk so tokrat ostali Jurij Tepeš (87,0) na 38., Anže Semenič (91,0) na 47. in Robert Kranjec (65,5) na 66. mestu.

Današnja tekma ni bila privlačna za nikogar. Zeblo nas je tako na trenerski tribuni kot tudi vse gledalce ob skakalnici, a to je tekma na prostem. Vse skupaj je trajalo dolgo časa. O poteku tekme trenerji ne moremo odločati, a lahko povem, da razmere niso bile nevarne za skakanje, a se je jakost vetra konstantno spreminjala. Našim tekmovalcem je zmanjkalo nekaj sreče. Čestital bi Domnu, Petru in Anžetu za osvojene točke. Jutri je nov dan in s tem nova tekma,″ je dejal glavni trener Goran Janus.

V nedeljo v Lillehammerju skakalce čaka še ena tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer


Leave a Comment