V vetrovni loteriji slavila Takanashijeva

Tokratno tekmo svetovnega pokala skakalk je v romunskem Rasnovu krojil veter, ki je večkrat prekinil tekmovanje. Žirija tekmovanja je tako uspelo izpeljati le eno serijo. V danih razmerah se je najbolje znašla Japonka Sara Takanashi. S 95,0 m in 121,4 točkami je bila za 3,1 točko boljša od drugouvrščene Američanke Nite Englund (94,0), tretja pa je bila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (91,5).

Slovenke tokrat niso imele pretirane sreče z vetrovnimi razmerami, a so se kljub temu vse uvrstile med dobitnice točk. Najuspešnejša je bila Špela Rogelj (90,0), ki je zaključila najboljšo deseterico. Maja Vtič (90,5) je tokratno tekmo končala na 13., Katja Požun (83,5) na 28. in Eva Logar (81,5) na 30. mestu.


Sara Takanashi [foto: GEPA]

Današnja tekma je bila težka, a je bila zaradi številnih prekinitev težka za vse. Veter se je menjal. Med tekmo je bilo potrebno tudi enkrat iz skakalnice dol in znova nazaj na zaletišče. To je stresna situacija za dekleta ali za fante, vendar se je potrebno temu prilagoditi. V današnji situaciji se nismo najboljše znašli. Dobili smo toliko, kot smo naredili. V ponedeljek se vračamo domov in se bomo pripravili na tekma na Ljubnem,″ je dejal glavni trener Stane Baloh in nekaj besed namenil tudi samim vetrovnim razmeram: ″Po prekinitvi je tekma potekala zelo ekspresno. Vremenski pogoji so bili za nekatere nekoliko boljši, za druge spet nekoliko slabši. A v tem ne iščemo izgovorov, saj nismo naredili najboljših skokov. Špela in Maja sicer nista daleč, vendar so bile nekatere tokrat boljše.

Svetovni pokal se bo sedaj preselil v Slovenijo, kjer bosta v soboto in nedeljo tekmi na Ljubnem ob Savinji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Rasnov


Leave a Comment