V Zakopanah slavil Jacobsen

Poljska skakalnica Wielka Krokiew je danes gostila še posamično preizkušnjo za smučarske skakalce. Slovenska reprezentanca ni uspela ponoviti včerajšnjega ekipnega uspeha, ko so slavili zmago, sta pa ponovno navdušila Peter Prevc in Jaka Hvala. Hvala je po prvi seriji celo zasedal odlično tretje mesto (133 m), a je bil v drugem polčasu žrtev najslabših razmer na današnji tekmi (119 m) in je tako padel na končno 9. mesto, ki si ga je razdelil še z enim slovenskim orlom Jurijem Tepešem (124 m in 129 m). Prav tako je nekaj mest v drugi seriji izgubil Prevc in pristal tik za reprezentančnima kolegoma (129 m in 122 m) na 11. mestu.


Jaka Hvala je bil po prvi seriji odličen tretji [foto: GEPA]

Ekipno so bili odlični Norvežani – z zmagovalcem Andersom Jacobsenom in drugouvrščenim Andersom Bardalom na čelu. Tretji je bil na veliko veselje številnih gledalcev domačin Kamil Stoch. Negativno so presenetili Avstrijci, njihov najboljši je bil Gregor Schlierenzauer na 8. mestu.


Peter Prevc [foto: GEPA]

Jernej Damjan je izpadel že v jutranjih kvalifikacijah, v drugo serijo pa se niso prebili Matjaž Pungertar (116 m, 41. mesto), presenetljivo Robert Kranjec (118 m, 42. mesto), za las pa je uvrstitev med dobitnike točk zgrešil Anže Semenič (122,5 m, 37. mesto).

Uvrstitve naših fantov je takole komentiral glavni trener Goran Janus: “Ja, Jaka ga je pri drugem skoku nekoliko polomil, z odskokom je malo zamudil. Toda tudi pogoji so bili slabi, tako da je deveto mesto dober rezultat s katerim sem zadovoljen. Na splošno je finalna serija potekala v spremenljivih razmerah, tako da si potreboval srečo. Danes je nismo ravno imeli, včeraj pa, tako da sem lahko z vsem skupaj zadovoljen.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zakopane :. Uradni rezultati


Leave a Comment