Valenčič osmi pred domačim občinstvom


Mitja Valenčič [foto: GEPA]

V Kranjski Gori se je danes ponovno zbrala množica navijačev, ki so ob izteku proge Podkoren spremljali najboljše slalomiste sveta. Drugi del Pokala Vitranc se je začel ob 9.30, ko je svoj nastop začel prvi izmed 70 tekmovalcev.

Tekmo je odprl Šved Andre Myhrer, ki je s podkornsko progo, opravil s časom 50.59, kar se je izkazalo za najhitrejši čas prvega teka. Kmalu smo videli, da je bila postavitev zelo zahtevna, kar je mnogim tekmovalcem povzročalo preglavice. Izmed preostali je nekaj manj napak naredil Italijan Cristian Deville in se z 26 stotinkami zaostanka uvrstil na drugo mesto, na kar je s številko 12 nastopil Šved Jens Byggmark in prišel na tretje mesto.

V finalu le Mitja Valenčič

Prvi slovenski nastop se je iztekel dobro. Mitja Valenčič se je na domačem terenu znašel in po prvem polčasu zasedel 12. mesto. Izmed ostalih slovenski smučarjev je do cilja prišel le Matic Skube, ki je končal na 41. mestu. Do finala, v katerem je nastopilo 31 smučarjev, saj so si trije delili 29. mesto, mu je zmanjkalo 76 stotink. Patrick Jazbec, Miha Kuerner, Žan Kranjec in Mišel Žerak so odstopili.


Cristian Deville, Andre Myhrer in Alexis Pinturault so bili najboljši na današnji tekmi [foto: GEPA]

Valenčič v drugo napredoval

Postavitev na drugi progi je bila prav tako zahtevna kot na prvi. Tekmovalci so se nekajkrat zamenjali v vodstvu, na kar je ob bučni podpori navijačev prišel na vrsto nastop Valenčiča. Edini Slovenec v finalu je svojo nalogo opravil dobro, v ciljni strmini žal naredil manjšo napako, vendar je zaradi slabših voženj ostalih tekmovalcev napredovanje po lestvici. kar je pomenilo končno osmo mesto. “Že na ogrevanju sem imel nekaj težav. Na prvo progo nisem šel z najboljšimi občutki. Zgoraj sem peljal dobro, spodaj pa sem imel težav. Nekajkrat sem imel preveč direktno linijo pri vhodu v zavoj. Po finalnem nastopu pa sem zaradi napake v ciljni strmini nekoliko razočaran. Znova sem se s štarta pognal, tako kot je treba. V zadnjem delu sem nekajkrat zdrsnil in izgubil idealno linijo. Na finalu prihodnji teden v Schladmingu bo naredil vse, da popravim današnjo uvrstitev,” je po nastopu dejal Valenčič.


Patrick Jazbec je ostal brez uvrstitve [foto: GEPA]

Do zmage je prišel Myhrer, ki je za 49 stotink ugnal Devilla, tretji pa je bil Francoz Alexis Pinturault. “Občutek je fantastičen. Celo sezono sem že čakal zmago, danes pa se je vse izšlo. Vedel sem, da moram v finalu napasti. Zgoraj sem skušal smučati čim hitreje in pridobljeno prednost obdržati na ciljni strmini,” je po tekmi dejal današnji zmagovalec, ki je vknjižil tretjo zmago v karieri.


Andre Myhrer [foto: GEPA]

Kostelić ni izkoristil priložnosti

Lanski zmagovalec Kranjske Gore Avstrijec Mario Matt je v prvi vožnji odstopil, za njim pa je šel s proge še njegov rojak Marcel Hirscher, ki tako ne bo mogel prevzeti vodstva v skupnem seštevku svetovnega pokala Vodilni slalomist zime in povratnik po poškodbi Ivica Kostelić je zasedel 16. mesto ter se s 15 točkami malenkostno približati Švicarju Beat Feuz in Hirscherju v skupnem seštevku.


Ivica Kostelič je bil kljub 16. mestu videti zadovoljen [foto: GEPA]

Tekmovalci se sedaj selijo v Schladming, kjer bo prihodnji teden na sporedu finale svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kranjska Gora :. Veleslalom (m)
Fotogalerija: 11.03.2012, Kranjska Gora :. Slalom


Leave a Comment