Veleslalom v Kühtaiu dobila Švedinja Sara Hector

Kühtai na Tirolskem je zadnje prizorišče tekem svetovnega pokala za alpske smučarke v letu 2014. Danes so se na precej zahtevni strmini, ki je doslej gostila le tekmovanja kategorije FIS, pomerile na četrtem veleslalomu sezone. Prve zmage v svetovnem pokalu se je razveselila Švedinja Sara Hector, druga je bila Anna Fenninger, tretja pa Mikaela Shiffrin.

Na zadnjem veleslalomu v Areju je Tina Maze zmagala, tokrat pa je Črnjanka že prvo vožnjo izpeljala preveč zadržano in se uvrstila na 13. mesto. Po prvi vožnji je bila sicer najhitrejša Američanka Mikaela Shiffrin pred Švedinjo Saro Hector in Avstrijko Anno Fenninger.


Tino Maze in ostale smučarke jutri čaka še slalomska tekma (foto: GEPA)

V finalu je odlično smučala Norvežanka Ragnhild Mowinckel, ki je s 14. napredovala na peto mesto. Podoben skok po lestvici navzgor je v težkih vremenskih razmerah uprizorila tudi Tina Maze, ki je s končnim sedmim mestom krepko popravila svojo uvrstitev s prvega dela tekmovanja.

Boj za zmago je začela vodilna veleslalomistka letošnje sezone Eva Maria Brem, ki je imela četrti čas. Kljub temu, da je Tirolka prevzela vodstvo, jo je takoj prehitela njena rojakinja Anna Fenninger, še bolje pa je smučala Sara Hector. 22-letna Švedinja je nase opozorila že z drugim mestom na veleslalomu v Areju, tokrat pa z izjemnim smučanjem dokazala, da je v odlični formi. Vodilna po prvi vožnji Američanka Shiffrinova je tudi v drugo smučala dobro, vendar z majhnim zaostankom pristala na tretjem mestu.

Preostalim Slovenkam ni uspelo osvojiti novih točk. Ana Drev je finale zgrešila le za sedem stotink, saj je bila 31. Katarina Lavtar je pristala na 44. mestu, Tina Robnik in Ilka Štuhec pa prve proge nista pravilno izpeljali.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kühtai :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment