Vesna Fabjan 8. v Davosu

Vesna Fabjan je na sprinterski preizkušnji za svetovni pokal v švicarskem Davosu osvojila odlično osmo mesto in se s tem prvič v letošnji sezoni zavihtela med 10 najboljših. Ekipni uspeh so z uvrstitvami v izločilne boje dosegle še Katja Višnar s končnim 14. mestom, Alenka Čebašek s 24. ter Nika Razinger s 28.mestom.

Ponovno je bila najboljša Norvežanka Marit Bjorgen, ki se je z današnjo zmago še utrdila v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugo mesto je osvojila Švedinja Stina Nilsson, tretje pa Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg.

Kočno boljši rezultat. Po treningu na ledeniku, ko je bila utrujenost kar visoka sem se šla cepit proti gripi, temu je sledil zabasan nos, pekoča pljuča..vse se je vleklo več kot mesec dni. Sprva nismo vedeli, kaj se dogaja, po pregledih smo ugotovili nekoliko pretreniranosti. Sedaj pač potrebujem nekoliko več časa, da bom prišla do željene forme, in se veselim, da se to izboljšuje. Danes je bilo težko izbrat prave smuči, saj je čez noč padlo nekaj snega, ki se je premešal, nekje je bila senca, nekje sonce, po kvalifikacijah je bilo potrebno zamenjati smuči, na ovnikih sem tudi nekoliko reskirala, saj brez tega ne gre v sprintu. Veselim se, da gremo po skoraj dveh mesecih domov, da se nekoliko spočijemo, predvsem glavo,” je povedala Fajnanova.
 

Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Vesna je danes tekmovala precej bolje, sedaj že lahko teče hitreje kot v preteklem obdobju. Še vedno pa je na meji, saj se ji pozna veliko treninga na ledeniku ter hkratno cepljenje, kar je pripeljalo do oslabljenega imunskega sistema ter stalno pojavljanje bolezenskih znakov. Katja bi lahko naredila veliko več, saj je bila zelo močna, a je naredila napako v ciljni ravnini. Čebaškovi se že pozna utrujenot, Razingerjeva pa je po premagani polezni počasi prihaja v pravo formo. Generalno smo zadovoljni, za celotno ekipo je uspeh, če se vse tekmovalke uvrstijo v izločilne boje. Seveda pa je treba poudariti včerajšnji uspeh Einfaltove, ki je kot najmlajša tekmovalka, z majhnim zaostankom pokazala izjemno formo,” je povedal glavni trener Marko Gracer.

Sem jezna, saj bi lahko naredila precej več, glede na počutje in formo, preveč previdno sem šla v zadnji ovinek pred ciljno ravnino, saj sem vedela, da imava z Norvaženko prednost, Švedinja je nato z veliko hitrostjo “padla” mimo. Vsaka zamujena priložnost šteje in danes sem jo zamudila,” je povedala Višnarjeva, ki ostaja na 4. mestu v skupnem seštevku sprinta.

Slovenska tekaška ekipa se po dolgem času vrača v Slovenijo, kjer jih čaka teden dni regeneracije ter priprava na Tour de ski, ki se bo pričel po Novem letu, 3.1.2015 v nemškem Obersdorfu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Davos


Leave a Comment