Vesna Fabjan in Rok Tršan sta državna prvaka na rolkah

160 tekmovalcev je nastopilo na 13. tekmovanju SKI rolke 2012 v Ložu, ki je štelo za Poletni pokal GEPOLIN 2012 in Poletno državno prvenstvo 2012.

V ženski kategoriji je naslov državne prvakinje osvojila članica A ekipe Vesna Fabjan (TSK Triglav Kranj) pred Leo Einfalt (TSK Triglav Kranj) in Alenko Čebašek (TSK OGP GRAD Bled). V moški konkurenci pa je naslov državnega prvaka osvojil Rok Tršan (TSK Logatec) pred klubskim kolegom Boštjanom Klavžarjem in Lukom Prosenom (TSK OGP GRAD Bled).


Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tekmovalci v moški in ženski kategoriji so se podali na štart kar dvakrat. Prvič so tekli na 3,4 km dolgem prologu v 20 sekundnih intervalih, drugič pa v zasledovalnem štartu po zaostankih iz prologa. Mlajše kategorije so tekmovale po eno dolžino s skupinskim štartom.

Vesna Fabjan je po tekmi povedala: “Šla sem na zmago in sem z rezultatom zelo zadovoljna. Vse novosti iz treninga sem prenesla na tekmo. Bila sem 110% skoncentrirana. Zadovoljna sem s časi tekme, še posebej z drugim, ki je bil primerljiv s časi fantov.” Prav se je zmage razveseli Rok Tršan: “Tekma mi je dobro uspela, predvsem se poskušal čim bolje tehnično pravilno odteči. Zmaga mi daje potrditev, da sem skozi poletje pravilno treniral. Forma pred sezono je ok.


Rezultati: Ski Rolke Lož 2012


Leave a Comment