Vesna Fabjan: “Rybinsk mi je pisan na kožo”


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik]

05. februar 2011 bo z velikimi zlatimi črkami zapisan v zgodovino teka na smučeh v Sloveniji za kar sta poskrbeli predvsem Vesna Fabjan in Katja Višnar, ki sta v sprintu v prosti tehniki dosegli dvojno zmago. Preberite kaj sta naši junakinji povedali po današnji tekmi.

Lahko rečem, da mi je Rybinsk res pisan na kožo, saj tu vedno dosegam dobre rezultate. Lani sem prvič zmagala, letos ponovno, hkrati pa je letos tudi prva dvojna zmaga, kar je vredno še toliko več. Res pa je, da je bila današnja tekma zame zelo težka. Pred samim startom sem bila zelo nervozna, ker sem potrebovala neko potrditev, da sem sposobna priti nazaj po vseh teh težavah z boleznijo. Tako sem zraven imela še tekmo same s seboj, a sedaj sem se znebila tistega bremena in vem, da sem na dobri poti. Vem, da sem dobro trenirala in se počasi vračam nazaj. Upam, da se bo do svetovnega prvenstva forma še malo dvignila,” je po drugi zmagi v karieri dejala Vesna Fabjan in nadaljevala: “Polfinalni tek je bil finale pred finalom, saj sem vedela, da me bosta Italijanki skušali taktično zapreti. To jima je do neke mere tudi uspelo na vrhu vzpona, a sem vedela, da moram počakati do ciljnega sprinta. Zavedala sem se, da sem dovolj močna in na koncu sem res premagala Follisovo.

Prvič pa se je na stopničke povzpela tudi Katja Višnar, ki je bila nad uspehom nadvse navdušena: “Neverjetno, res! Že to, da sva bili obe v finalu je bil velik uspeh. Nato sva upali, da bova že takoj od starta naprej v ospredju in bi tako sami lahko narekovali tempo, kar nama je tudi uspelo. To nama je uspevalo vse do cilja in res, neverjetno – prvo in drugo mesto. Sem zelo zadovoljna z mojim tekom… kaj naj sploh še rečem… V polfinalu sem odtekla taktično, v zaključku sem varčevala z močmi, saj sem videla, da sem močna. Nisem imela problemov s trdimi nogami ali nečem podobnim, skratka res sem se počutila odlično. Tudi v finalu sem takoj vedela, da se lahko enakovredno borim z ostalimi in da mi ne bo zmanjkalo moči. Vesela sem, da mi je uspelo in sem prišla do drugega mesta. To je vsekakor eden najlepših dni v mojem življenju.

Nad uspehom slovenskih tekačič je bil navdušen tudi vodja tekaški ekip Marko Gracer: “Fenomenalno, kaj naj sploh drugega rečem? Zgodovinski uspeh slovenskega teka na smučeh, ne glede na to, da je bila konkurenca malo okrnjena. Tudi v taki konkurenci je zelo težko priti med najboljše tri.


Izjava: Vesna Fabjan (.mp3)
Izjava: Katja Višnar (.mp3)


Leave a Comment