Vesna senzacionalno do medalje

Smučarska tekačica Vesna Fabjan je na olimpijskih igrah v Sočiju osvojila bronasto medaljo na sprinterski preizkušnji v prosti tehniki. Fabjanova je z izjemnim taktičnim tekom v velikem finalu pritekla Sloveniji drugo odličje na letošnjih olimpijskih igrah. Zlata medalja je šla v roke Norvežanki Maiken Caspersen Falla, srebro pa rojakinji Ingvild Flugstad Oestberg. Nepozaben dan za slovenski smučarski tek so dopolnile še Katja Višnar na končnem devetem mestu, Alenka Čebašek na 17. mestu ter mlada Nika Razinger na 27. mestu.


Vesna Fabjan se je razveselila medalje [foto: OKS/Facebook]

V kvalifikacijah je imela Fabjanova četrti čas. V četrtfinalu je nastopila v drugi skupini, kjer je morala priznati premoč le Norvežanki Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Besničanka je tako napredovala v polfinale, kjer je po fotofinišu osvojila drugo mesto ter se uvrstila v finale.
V obdobju Petre Majdič je bila Fabjanova vedno v njeni senci, sedaj pa je dokazala, da je v letošnji sezoni trdo delala. “O medalji na olimpijskih igram sem vedno sanjala. To je cilj vsakega športnika. Ni lepšega občutka, ko se zaveš, da si to dosegel. Vse se je poplačalo. Ni lepšega občutka. Po lanski manj uspešni sezoni so marsikateri dvomili o moji pripravljenost. Tudi v letošnji sezoni sem imela nekaj težav, a se na vsaki tekmi nisem osredotočila na rezultat. Moja prioriteta je bila pot od kvalifikacij preko četrtfinala, polfinala do finala. Vesela sem, da sem zdržala pritisk, ki sem si ga sama postavila Podobne priložnosti na olimpijskih igrah zame najbrž ne bo več,” je po tekmi dejala Fabjanova.


Rezultati: Olimpijske igre .: Soci


Leave a Comment