VIDEO: Gorazd Bertoncelj predstavil svojo vizijo dela

Na novinarski konferenci se je danes predstavil kandidat za novega trenerja slovenske moške A reprezentance v smučarskih skokih Gorazd Bertoncelj. Z delom bo začel po potrditvi na Zboru za smučarske skoke.

Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo bo ekipe sprejemal na prihodnji seji, nato sledi potrditev vseh članov reprezentanc in trenerjev še na zboru, ki bo na sporedu najkasneje v začetku maja. Do takrat imena članov strokovnega dela reprezentanc kot imena članov reprezentanc niso znana.


Skakalce bo vodil Gorazd Bertoncelj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Odpiramo novo poglavje v slovenskih smučarskih skokih. Za nami je izjemno uspešno obdobje, ko so bili naši skakalci v samem svetovnem vrhu smučarskih skokov. Zapuščina Gorana Janusa je bogata. Gorana izjemno cenim. S tekmovalci in s strokovno ekipo so dosegli takšne rezultate, kot pred njimi nihče. Postavili so visoka merila uspešnosti v športu. Pričakovanja vseh so visoka. Zato sem sprejel izziv delo glavnega trenerja. Vodstvu smučarskih skokov se zahvaljujem za izkazano zaupanje,” je uvodoma dejal Gorazd Bertoncelj, ki je razkril, da ga je na mesto glavnega trenerja predlagal prav njegov predhodnik Goran Janus.

Izziv je resnično velik, stopamo v velike čevlje. Naloga ne bo lahka, a slovenski smučarski skoki imajo potencial, sposobnost in znanje, da nadaljujemo tradicijo odličnih rezultatov. Naš izziv in cilj je, da smo v samem svetovnem merilu na vrhu smučarskih skokov, da smo kot ekipa spoštovana v svetu in da smo na vsaki tekmi v glavnih vlogah za najvišja mesta. Verjamem, da nam bo uspelo. Verjamem v tekmovalce, verjamem v strokovne sodelavce in verjamem, da se bomo skupaj veselili uspehov,” je svoj pogled na prihodnost predstavil 42-letni trener.

Sezono začenjamo z novo energijo, z novo svežino. V A reprezentanci bodo najboljši tekmovalci z visokim potencialom in najvišjimi cilji. V ekipi bodo strokovni sodelavci, ki imajo dovolj znanja in izkušenj in bodo lojalni ekipi. Strokovni sodelavci bodo pokrivali segmente priprave športnika, tako da bo čim manj prepuščenega naključju. Želimo si, da bodo skakalci zdravi, da bo uspeh resnično plod dela, znanja in motiviranosti. Poudarek bo na razvoju medosebnih odnosov, medsebojnemu spoštovanju, zaupanju in iskrenosti. Pri pripravi in razvoju tekmovalca bomo upoštevali načelo individualnosti. Od vseh, sebe, strokovnih sodelavcev in tekmovalcev, zahtevam maksimum. Zahtevam delavnost, inovativnost, odločnost, vztrajnost in zaupanje. V teku tekmovalne sezone so trenerjeve odločitve njegova avtonomnost in hkrati njegova odgovornost,” je zaključil Bertoncelj.

Leave a Comment