VIDEO: Skakalci in skakalke pred tekmami v Engelbergu in Hinterzartnu

V prostorih zlatega sponzorja slovenske nordijske reprezentance, podjetja Telemach d.o.o., je potekala novinarska konferenca po tekmah skakalcev v Titisee-Neustadtu in pred naslednjimi tekmami v Engelbergu, kamor bosta odpotovala tudi Robert Kranjec in Domen Prevc. Skakalke čaka prva ekipna tekma v zgodovini v Hinterzartnu.


Udeleženci novinarske konference [foto: SZS]

Izjave

Sten Baloh, glavni trener ženske skakalne reprezentance
Predvsem je situacija deževna. Ta teden nam je odpadel trening pred tekmami v Hinterzartnu zaradi slabega vremena v Planici. A takšna je situacija, takšno jo moramo sprejeti. V Nemčijo odpotujemo v četrtek v skoraj isti postavi kot smo bili v Lillehammerju, le Katja Požun ostaja doma in se bo pripravljala na naslednje tekme svetovnega pokala. Veselim se prve ekipne tekme za dekleta, ki nas čaka. Dolgo smo se borili, dolgo je trajalo in mislim, da je to spet nov kamenček v mozaik ženskih skokov, da se vse premakne še bolj naprej.

Urša Bogataj
Želela bi si predvsem, da bi tako nadaljevala, kot sem začela. Ničesar ne želim izsiljevati, upam le, da bo tako ostalo, kot je trenutno.

Špela Rogelj
Trenutno razmišljam o tekmah, ki nas čakajo. Grem tekmo po tekmi, olimpijske igre so šele februarja in do takrat je še veliko tekem. Potrebno bo v miru skakati, narediti kar znamo in potem bo prišel tudi rezultat.

Nika Križnar
Na začetku je bilo vse drugače, ko sem prišla v prvo ekipo. Bila sem najmlajša, kar sem sicer še zdaj. Na prvih tekmah so bili drugačni občutki, bilo je več nervoze na zaletnem mestu. Zdaj sem veliko bolj sproščena, po prvih tekmah vem kam spadam in zdaj grem s tekme v tekmo in bomo videli kako bo šlo naprej.

Ema Klinec
S prvimi tekmami smo nekoliko zašli glede opreme. Poleti sem spreminjala počep, a smo ugotovili, da sem imela prekratek dres, zaradi katerega nisem mogla normalno odskočiti. Vse je izgledalo lepo, a metrov ni bilo in to me je delalo nervozno. To se je poznalo tudi na tekmi. Zdaj smo to uredili, oprema je kot mora biti in gremo naprej.

Maja Vtič
Nazadnje točk pred Lillehammerjem nisem osvojila v prvi sezoni svetovnega pokala. To sem že pozabila po prvi tekmi na Norveškem. Grem naprej, potrebno bo še malo trenirati oz. skoke prenesti na tekmo in odpraviti še rezerve v opremi. Gremo postopno iz tekme v tekmo.

Katja Požun
Dež mi je malo pokvaril načrte, upam, da bo kmalu začel padati sneg, da se lahko znova posvetim treningu na skakalnici.

Goran Janus, glavni trener moške skakalne reprezentance
Žal nam vreme ta teden ne gre na roko, tako da s treningom v Planici ne bo nič. Jutri imamo suhi trening. V Engelberg bodo odpotovali Jernej Damjan, Peter Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol, Timi Zajc, Robert Kranjec in Domen Prevc. Jurij Tepeš odhaja na celinski pokal v Kuusamo. Od zadnje novinarske konference sta bila dva vikenda in tekme v Nižnem Tagilu in Neustadtu. Povedano po domače, praskamo, gre počasi naprej. To je najblj pomembno. Fantom bi še enkrat čestital za ekipno tekmo in četrto mesto. Zasluženo.

Jernej Damjan
Če sem iskren, je to, da bi oblekel rumeno majico, lahko želja, ne pa cilj. To je težko reči. Ogromno je fantov, ki delajo za ta cilj. Še dva meseca nazaj niti nisem vedel kje sem, kam sodim, kaj se bo zgodilo. S takimi vprašanji se sploh ne ukvarjam.

Anže Semenič
Trenutno delam solidne skoke, niso pa vrhunski. Zadovoljen sem, da jih pokažem na tekmi in da se uvrščam med trideseterico.

Peter Prevc
Ta vikend je bil podoben kot do zdaj. Praskamo, praskamo. Kdaj se napraska malo več, kdaj se napraska malo manj. Potrebno je verjeti, da bo vse dobro še prišlo, da ujamem Jerneja pa imam, prevsem po letih, še nekaj časa.

Timi Zajc
Zdaj sem v drugi ekipi, na tekmah je več konkurence in vse je malo težje. Moji skoki so povprečni. V Nižnem Tagilu sem naredil dva dobra. Za naprej upam, da bom osvajal točke.

Tilen Bartol
Upam bolj kot pa čutim, da v kratkem lahko skočim na oder za zmagovalce. Manjkajo mi konstantni skoki. Uspe mi v kvalifikacijah, pa se mi na tekmi ne izide, uspe mi na ekipni tekmi, pa se mi na posamični ne izide. Najprej bi rad delal konstantne skoke, potem bodo pa tu tudi rezultati.

Leave a Comment