Višnarjeva 11. v Davosu

Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg je zmagovalka današnje sprinterske preizkušnje za svetovni pokal v švicarskem Davosu. Oestebrgova je s najhitrejšim časom kvalifikacije 1,3 km dolgega sprinta, brez težav prišla do velikega finala, kjer se je za najvišja mesta pomerilo pet Norvežank in ena Švedinja. A tokrat legendarne Bjorgnove ni bilo na zmagovalnem odru. Drugo mesto je osvojila zlata iz Sočija Norvežanka Maiken Caspersen Falla, tretje pa rojakinja Celine Brun-Lie.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Katja Višnar je z 12. časom kvalifikacij, za mesto izboljšala končno uvrstitev in sicer 11. mesto. Višnarjeva je v četrti skupini četrtfinala osvojila drugo mesto, tik za Norvežanko Bjorgnovo, ki je ves čas narekovala hud tempo. V polfinalu pa je z 6. mestom izgubila možnost za boj v finalu. V točke svetovnega pokala sta se uvrstili še dve Slovenki, Alenka Čebašek s 17. mestom ter Vesna Fabjan s 21. mestom. Čebaškova je s 4. mestom v četrtfinalu, tudi po času, za las izgubila možnost za napredovanje v polfinale. Nika Razinger je za sekundo ostala izzven izločilnih bojev ter osvojila 38. mesto.

Jezna Višnarjeva

Jezna sem nase, ker si nisem izborila pozicije že takoj po štartu v polfinalu, kasneje je bilo težko pridet naprej. Vem, da bi lahko več iztržila in nisem zadovoljna. Je pa res, da prebolevam manjši prehlad, pozna se tudi višina. Oestbergova je danes pokazala odlično formo, bila je nepremagljiva. Sedaj ostajamo v Davosu, potrudila se bom, da se bom optimalno pripravila za naslednji šprint,” je povedala Višnarjeva.

Pri moških je bil zmagovalni oder ponovno norveško obarvan. Zmagal je Finn Haagen Krogh, pred Andersom Gloeersenom ter Eirikom Brandsdalom. Boštjan Klavžar je osvojil 82. mesto.

Karavana svetovnega pokala ostaja v Davosu, potem, ko je bil francoski La Cluzas odpovedan zaradi pomanjkanje snega. Prav tako so se odgovorni pri FIS odločili, da spremenijo tekmovalni program. Namesto skiatlona bo na sporedu distanca v prosti tehniki, namesto štafetnega tekmovanja pa bo sprint prav tako v prosti tehniki.


Rezultati: Svetovni pokal .: Davos :. Sprint (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Davos :. Sprint (m)


Leave a Comment