Višnarjeva bronasta na ekshibicijskem šprintu na 100 m

V ponedeljek je v norveškem Oslu potekala ekshibicijska tekma v teku na smučeh na 100 m, kjer je 16 tekačev in tekačic postavljalo svetovni rekord pred tisoč navijačev. Šprinta v slogu atletov so se udeležili številni tekači, ki tekmujejo v svetovnem pokalu. Najhitrejši tekač s časom 11,56 sekunde je bil neznani Norvežan Ludvig Sognen Jensen, ki si je s pošiljanjem lastnega video posnetka (čas: 11,25 sekunde) organizatorjem pridobil vstopnico na tekmovanje. Slednji je pustil za sabo tako zvezdnika Pettra Northuga in Erika Brandsdala.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

100 metrskega šprinta sta se udeležili tudi Katja Višnar, ki je osvojila odlično tretje mesto, ter Vesna Fabjan, ki je osvojila 11. mesto. Zmagala je Finka Mona Lisa Malvalehto s časom 13,04 sekunde.

Na svetovnem pokalu le Višnarjeva

V sredo se bo z mestnim šprintom v švedskem Stockolmu končala sezona svetovnega pokala v šprintu. Edina Slovenka na štartu bo Katja Višnar, ki pred jutrišnjim klasičnim šprintom zaseda 17. mesto v šprinterski razvrstitvi. Mali kristalni globus je že v lasti Američanke Kikkan Randall, ki ima 153 točk prednosti pred Poljakinjo Justyno Kowalczyk.

Leave a Comment