Višnarjeva peta na šprintu

V norveški Toppidrettsveki se je nadaljevalo tekmovanje v teku na rolkah, kjer poleg domačih tekmovalcev nastopajo tudi slovenski predstavniki. Današnji dan je bil na sporedu šprint, kjer je do zmage v ženski konkurenci prišla Marit Bjoergen, ki je bila v finišu boljša od Maiken Caspersen Falle in Heidi Weng. V finale se je uvrstila tudi Katja Višnar, ki pa je preizkušnjo končala na petem mestu. Katja je sicer s kvalifikacijami opravila odlično, saj je postavila drugi čas, nadvse uspešno pa je nastopila tudi v četrtfinalu in polfinalu, kjer je v svoji skupini gladko slavila zmago.


Katja Višnar in Vesna Fabjan sta prikazali dobro šprintersko formo [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Do polfinala sta prišli tudi Nika Razinger in Vesna Fabjan. Slednja je bila v svoji skupini četrta, Razingerjeva pa je zasedla peto mesto v skupini, kjer je slavila Višnarjeva. Alenka Čebašek je bila s četrtim mestom v četrtfinalu prepočasna za napredovanje. Lea Einfalt pa tokrat ni nastopila.

Pri moških sta bila na startu Domen Potočnik in Boštjan Klavžar. Njuno tekmovanje se je zaključilo v kvalifikacijah, kjer je Klavžar zasedel 38., Potočnik pa 49. mesto.


Rezultati: Toppidrettsveka


Leave a Comment