Višnarjeva v finalu na šestem mestu

Predzadnji sprint v klasični tehniki za svetovni pokal v smučarskem teku je dobila olimpijska prvakinja Norvežanka Maiken Caspersen Falla. Slednja je le nekaj metrov pred ciljno črto dohitela drugouvrščeno reprezentančno kolegico Marit Bjorgen ter ji s tem odvzela 20 dragocenih točk pri skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Tretje mesto je pripadlo mladi Švedinji Stini Nilsen. Katja Višnar je v polfinalu imela izjemno smolo, saj jo je kmalu po štartu Norvežanka Harsemova skoraj podrla po tleh. S tem je Katja izgubila priključek z vodilno skupino, ne pa borbenosti, saj je do cilja nadoknadila dve mesti in se kot srečna poraženka uvrstila v finalni obračun. Tam je zaključila na šestem mestu.

Vesna Fabjan je s 23. časom kvalifikacij, v 5. četrtfinalni skupini osvojila 6. mesto in s tem končno 28. mesto. Alenka Čebašek je dosegla 26. kvalifikacijski čas, v 3. četrtinalni skupini padla ter pritekla v cilj na šestem mestu. Čebaškova je osvojila tako končno 29. mesto.


Katja Višnar [foto: OK Val di Fiemme]

Finala si je želela

V polfinalu sem šla do konca, saj sem si finala zares želela. V polfinalu sem že videla, da mi smuči malo slabše primejo, nisem imela dobrega občutka. V finalu kljub dodelavi maže, oprijem ni bil nič boljši, imela sem tudi slabšo pozicijo na štartu, naredila se je luknja. Zadovoljna sem, da sem v polfinalu stisnila do konca, ujela vodilni in se uvrstila v finale. Lahko bi bilo po zapletu še slabše in bi ostala brez finala,” je povedala Višnarjeva.

Višnarjeva je v skupnem seštevku svetovnega pokala v sprintu trenutno na šestem mestu, Fabjanova pa na 11. mestu. Zadnji sprint v letošnji sezoni bo na sporedu prihodnji teden, ko se bo s tridnevno turnejo zaključila sezona svetovnega pokala v teku na smučeh.


Rezultati: Svetovni pokal .: Drammen :. Šprint (ž)


Leave a Comment