Višnarjeva z zmago zaključila “slovenske” priprave na Norveškem

Pretekli vikend so slovenske tekačice na smučeh s tekmovanji na tekaških rolkah zaključila priprave na Norveškem. Skupaj so osvojile kar pet medalj, tri v posamičnih preizkušnjah ter dve v šprintu dvojic.


Slovenski tekači in tekačice so nastopili na tekmah na Norveškem [foto: SZS]

Šprinterska preizkušnja (Kirkebakken Grand Prix 2013) je bila zmagovalna za Katjo Višnar, ki je bila nepremagljiva tako v prologu kot finalu. Vesna Fabjan je osvojila peto mesto, Alenka Čebašek pa 15. mesto. Rok Tršan je v moški kategoriji osvojil 11. mesto. Dvojica Višnar/Fabjan je bila druga na šprintu dvojic, za zmagovalkama Flugstad Ostberg/C. Fala, tretji sta bili Slovenki Nika Razinger in Anamarija Lampič.


Nika Razinger, zmagovalka Katja Višnar in Anamarija Lampič [foto: SZS]

Norveški pokal na tekaških rolkah (Rudskogen Grand Prix) je potekal na razdaljah 13,2 km za ženske ter 19,8 km za moške. Tekmovanje je potekalo z menjavo tehnike na polovici proge. Štart je bil skupinski v klasični tehniki. Nika Razinger je osvojila četrto mesto med članicami, zmagala je Barbo Kvale. Mladinke so tekmovale na krajši razdalji (10 km), kjer je Lea Einfalt osvojila drugo mesto, Anamarija Lampič pa tretje mesto. Miha Šimenc je v članski kategoriji osvojil 13. mesto. Zmagal je domačin Simen Hakon Ostensen.

Leave a Comment