Višnarjevi v finalu peto mesto

Katja Višnar je v finalu 1,5 km dolgega sprinta v prosti tehnikiv norveškem Lillehammerju osvojila odlično 5. mesto po tem, ko je v kvalifikacijah dosegla 11. čas. V ženskem finalu so se zvrstile kar 4. Norvežanke, ena Nemka ter naša Katja. Zmagala je favoritinja Marit Bjorgen pred Celine Brun Lie ter Heidi Weng. Med dobitnice točk se je uspelo uvrstite še Alenki Čebašek, ki je z najhitrejšim slovenskim časom kvalifikacij (9. čas), osvojila končno 16. mesto ter Vesni Fabjan s končnim 26. mestom. Lea Einfalt je osvojila 73. mesto, Boštjan Klavžar pa 86. mesto.


Katja Višnar [foto: SZS]

Vesela sem rezultata na tako težki progi, kjer vzdržljivost pride bolj do izraza. V polfinalu sem lepo držala kontakt in se brez težav uvrstila v finale, kjer so mi Norvežanke sicer nekoliko ušle, vendar sem preko klancev držala razdaljo. Zadovoljna sem, da se mi je uspelo regenerirati med teki, ta občutek svežine in lahkih nog vse do  finala me zelo veseli,” je povedala Višnarjeva. Na kometiranje tako suverenih Norvežank je povedala: “Norvežanke so močne, imajo tudi vrhunske smuči, enostavno so močne in tu ni kaj dodati.

Pri moških je s 1,5 km dolgim sprintom najhitreje opravil Norvežan Paal Golberg pred Rusom Alexeyem Petukhovom ter Norvežanom Finn Haagen Kroghom.


Rezultati: Svetovni pokal.: Lillehammer :. Sprint (ž)
Rezultati: Svetovni pokal.: Lillehammer :. Sprint (m)


Leave a Comment