Vlhova navdušila v Jasni, tri Slovenke do točk

Smučarke so se v Jasni na Slovaškem pomerile na predzadnjem veleslalomu sezone svetovnega pokala. Slovenske barve bi morala braniti četverica Slovenk, a se je naša najboljša tekmovalka v tej disciplini Meta Hrovat zaradi padca na ogrevanju nastopu odpovedala. Tako smo držali pesti za Ano Bucik, Tino Robnik in Andrejo Slokar, ki so nastopile s startnimi številkami 20, 23 in 49.


Alice Robinson (levo), Petra Vlhova (sredina) in Mikaela Shiffrin [foto: OK Jasna]

Vrstni red na vrhu lestvice po uvodni vožnji je bil podoben včerajšnjemu. Najhitrejša je bila Američanka Mikaela Shiffrin s časom 1:08.35, domačinka Petra Vlhova je zaostajala 16 stotink sekunde, tretja pa je bila Poljakinja Maryna Gasienica-Daniel, ki je za vožnjo potrebovala 44 stotink več kot vodilna.

Naša dekleta so prikazala dobre vožnje in si priborila dobra izhodišča za nastop v finalu. Tina in Ana sta se najbolje odrezali v zgornjem delu proge, potem pa na času nekoliko izgubili in zasedli 15. oziroma 16. mesto, z 1.79 in 1.87 sekunde zaostanka. Z visoko startno številko se je izkazala tudi Andreja, ki je z 2.43 sekunde zaostanka prišla na 20. mesto.


Najboljša Slovenka je bila Ana Bucik [foto: OK Jasna]

Slovenke so zelo dobre vožnje prikazale tudi v finalu. Tako Andreja kot Ana sta ob prihodu v ciljno areno prevzeli vodstvo, izkazala pa se je tudi Tina, ki je ob prečkanju ciljne črte zasedla drugo mesto, s 14. stotinkami sekunde zaostanka za Bucikovo. Vlhova je uspela priti do zmage, Shiffrinova je zdrsnila na tretje mesto, mednju pa se je uvrstila sedmouvrščena po prvem teku, Novozelandka Alice Robinson.


Tina Robnik se je borila po svojih najboljših močeh [foto: OK Jasna]

Slovenska ekipa je prišla do odličnega izkupička. Bucikova je z 12. mestom prišla do najboljšega rezultata v karieri v tej disciplini in do finala v Lenzerheideju, mesto za njo je zasedla Robnikova in dosegla uvrstitev sezone, Slokarjeva, ki je bila na koncu 15., pa se je prav tako veselila največjega veleslalomskega uspeha.

Sigurno je za mano lep vikend, zadovoljna sem tudi z veleslalomom. Vsakič, ko narediš najboljši rezultat si lahko zadovoljen oziroma je prav da si. Zelo je lepo, da se rezultati stopnjujejo in potrudila se bom, da bom tako nadaljevala do konca sezone,” je po tekmi menila Bucikova. Podobnega mnenja je bila tudi Robnikova: “Vesela sem, da sta mi danes uspeli dve solidni vožnji, nekateri deli so bili že na tistem pravem nivoju, nekateri deli še niso bili tako dobri, a na koncu lahko rečem, da je dober rezultat. Glede na preteklost je to dobra spodbuda za naprej. Sigurno sem si želela, da bi se nekako lahko uvrstila na finale, a ta bitka je bila najbrž izgubljena že na prejšnjih tekmah, saj je bilo preveč ničel. Z današnjo tekmo lahko rečem, da sem zadovoljna.


Rezultati: Svetovni pokal .: Jasna :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment