Vnovična zmaga Bjørgnove, Višnarjeva 13.

Katja Višnar je v kvalifikacijah sprinterske tekme v klasični tehniki za svetovni pokal v norveškem Drammnu dosegla tretji rezultat, na koncu pa zasedla 13. mesto. Zmagala je Norvežanka Marit Bjørgen pred rojakinjo Astrid Jacobsen in Poljakinjo Justyno Kowalczyk, medtem ko je Vesna Fabjan pristala na 32. mestu, Alenka Čebašek pa na 49.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Katja Višnar je tekla v peti, zadnji četrtfinalni skupini in večino teka na1200 metrov dolgi progi narekovala ritem, v ciljni ravnini, ki se vzpenja, pa sta jo prehiteli Francozinja Aurore Jean, ki se je pozneje kot srečna poraženka celo prebila v finale, in Nemka Nicole Fessel.

Kvalifikacije so mi uspele, dosegla sem tretji čas, kar je super. Smučke so bile v redu. Po kvalifikacijah sem upala, da bom tekla dobro tudi naprej. V četrtfinalu sem tekla v ospredju, vendar je bila to žal napačna taktika, ker so se vremenske razmere spremenile. Prvi dve četrtfinalni skupini sta imeli še dobre razmere, pri nas pa je začelo snežiti, smučina je bila počasna in smo dosegle 20 sekund slabši čas kot najhitrejša skupina. To je res velika razlika. V tem primeru bi najbrž morala izbrati malo drugačno taktiko. Šla sem naprej in tekla v ospredju, vendar se to ni obneslo,« je po nastopu povedala Višnarjeva, ki bo na zadnjem sprintu sezone 14. marca v Stockholmu skušala ponoviti lansko uvrstitev v finale. »Tudi tukaj sem si želela finale in vem, da sem sposobna, vendar je loterija z vremenom naredila svoje. V ospredju sem porabila preveč moči. Toda to je šport; enkrat ima eden več sreče, drugič drugi,” je še dodala Blejka.

Slovenske tekačice se bodo iz Drammna preselile v švedski Falun, kjer se bodo pripravljale na sprint v Stockholmu in na zadnje tri tekme sezone v Falunu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Drammen :. Sprint (ž)
Izjava: Katja Višnar (.mp3)


Leave a Comment