Vnovična zmaga Petra Prevca

Peter Prevc je nadaljeval z odličnimi predstavami tudi na nedeljski tekmi celinskega pokala v Kranju. 22-letnik je s skokom 106,0 m vodil že po prvi seriji, v drugo pa je zmogel še tri metre dlje in se tako razveselil nove zmage. Na skakalnici pod Šmarjetno goro sta se mu na zmagovalnem odru pridružila brat Cene Prevc (104,5 m; 112,0 m) na drugem in Miran Zupančič (106,0; 102,0) na tretjem mestu. Slovensko prevlado je na četrtem mestu dopolnil Andraž Pograjc.


Cene Prevc, Peter Prevc in Andraž Pograjc so zasedli prva tri mesta [foto: SZS]

V najboljši deseterici osem Slovencev

Podobno kot na sobotni tekmi, so si tudi tokrat naši orli praktično razdelili najboljšo deseterico. Poleg omenjenih so med najboljšo deseterico pristali še Tomaž Naglič, ki si je peto mesto delil z Nemcem Dannyem Queckom, Matjaž Pungertar na sedmem, Domen Prevc na osmem in Jure Šinkovec na desetem mestu.


Tekmo si je ogledalo lepo število ljudi [foto: SZS]

Brez točk le Anže Semenič

Tudi preostali naši predstavniki so nastopili dovolj dobro, da so si priborili nove točke celinskega pokala, izjema je bil le Anže Semenič, ki je na 34. mestu le za las ostal brez njih. Rok Justin je zasedel 18., Jaka Hvala 20. in Mitja Mežnar. 23. mesto.

Tekme celinskega pokala se bodo nadaljevale šele 1. in 2. avgusta v poljski Wisli.


Rezultati


Lestvice: Celinski pokal


Leave a Comment