Vnovična zmaga za Mališka, Bauer prvič letos med deseterico

Moško zasledovanje je minilo v znamenju enega in edinega kandidata za zmago. Rus Dimitrij Mališko, ki je zmagal že na šprintu, je vodil vse od štarta do cilja, za nameček pa je podrl tudi vseh dvajset tarč. Z zelo dobrim tekom si je Klemen Bauer z 9. mestom izboril prvo deseterico v letošnji sezoni.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Prvo polovico tekme je Ihanec ob stoodstotnem strelskem izkupičku zasedal četrto mesto, od stopničk pa ga je oddaljilo tretje streljanje, kjer je bil trikrat neuspešen. Na zadnji strelski postanek je prišel kot deseti, še enkrat zavil v kazenski krog, nato pa do cilja napredoval še za eno mesto in končal na devetem. “Rezultat je spodbuden in obetajoč za naprej. Vsekakor pa ne morem biti zadovoljen s tremi zgrešenimi tarčami na prvem streljanju stoje. Spet je bil skupek večih klasičnih napak in prevelika želja ter razmišljanje o končnem rezultatu. Po streljanju, ko nisem bil več v igri za najvišja mesta, sem se nekoliko bolj sprostil in zadnji postanek je bil spet boljši, ker sem se lahko bolj zbral. To se mi ne sme več dogajati, vendar je postopek odpravljanja napak pač daljši. Upam, da bom še naprej zadržal res dobro tekaško formo, ob dobrem materialu in njegovi pripravi, ki je bila danes spet vrhunska, pa si lahko podobne rezultate obetam tudi na prihodnjih tekmah svetovnega pokala,” so pričakovanja Bauerja.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Spet pa je imel obilico smole Jakov Fak. Na ležečih strelskih postankih je bil njegov izkupiček le polovičen, stoje pa je še trikrat obkrožil kazenski krog (2,3,1,2). Z 21. mesta na štartu je po polovici tekme zdrknil že vse do 40. mesta, nato pa vendarle do cilja napredoval na 33. mesto. “Tekma ni šla po načrtih. Takšno streljanje leže je izpod nivoja, kot sem ga sposoben. Tek je na zavidljivi ravni, vendar z osmimi zgrešenimi tarčami ne morem pričakovati veliko več od tega. Za vrhunski nivo je takšen nastop katastrofa, ni pa to zadnja tekma, zato se ne smem preveč obremenjevati. Pri streljanju je očitno prišlo do nekakšne situacije negotovosti, kar bo potrebno s treningom v Ruhpoldingu popraviti in odpraviti. Mislim, da bodo že naslednje tekme spet lahko boljše. Vsak slab nastop moramo izkoristiti in ga obrniti sebi v prid, da spoznamo nekaj novega,” so bile besede Jakova Faka v cilju.

Dvojno zmago so spet vknjižili Rusi z Mališkom na prvem in Jevgenijem Garaničevom na drugem mestu. Slednjemu ni uspelo pobeliti ene tarče (0,0,0,1), medtem ko je bil strelsko stoodstoten Ondrej Moravec na tretjem mestu. Čeh je na zmagovalni oder poskočil z 11. mesta po šprintu.

Biatlonska karavana ostaja v Nemčiji, saj se prihodnji teden seli na Bavarsko v Ruhpolding. Od srede do sobote bodo tam potekale štafetne in šprinterske preizkušnje, v nedeljo pa bosta na sporedu še obe tekmi s skupinskim štartom. Slovenska reprezentanca se bo na naslednje prizorišče premaknila jutri, prva tekma zanje pa bo četrtkova moška štafeta.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof :. Zasledovalno (m)


Leave a Comment