Vonnova dosegla rekordno 63. zmago v svetovnem pokalu

V italijanski Cortini d’Ampezzo je bil na sporedu tretji superveleslalom za dekleta v tej sezoni. Na njem je ponovno zablestela Lindsey Vonn, ki je po včerajšnji izenačitvi rekorda Annemarie Moser Pröll na svoj račun vpisala še eno zmago v svetovnem pokalu, kar jo zdaj na večni lestvici zmagovalk uvršča na prvo mesto. 30-letna Američanka je z veliko prednostjo ugnala konkurentke, najbližje sta ji bili Anna Fenninger in Tina Weirather.


Američanka je v Cortini spisala smučarsko zgodovino (foto: GEPA)

Tina Maze z letošnjimi nastopi v Cortini ne bo najbolj zadovoljna, čeprav je nanizala tri dobre uvrstitve in brez težav ohranila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na današnjem superveleslalomu, ki je bil sicer postavljen tehnično zahtevno, kar bi ji moralo ustrezati, je za Vonnovo zaostala skoraj sekundo in si četrto mesto razdelila z Avstrijko Cornelio Hütter.


Mazejeva je ostala tik pod zmagovalnim odrom (foto: GEPA)

Nove točke je, kljub skoraj trem sekundam zaostanka, osvojila tudi Ilka Štuhec.Na začetku je bila hitra, v spodnjem delu pa je bila pri enih izmed vrat zelo pozna in je izgubila precej časa. Rezultatsko je seveda bolje kot včeraj, a to je še vedno manj kot je sposobna. Upam, da bo že v St. Moritzu pokazala korak naprej. Je res, da je bila na vseh tekmah med dobitnicami točk, a to niso mesta, ki bi nas ali njo zadovoljila. Vemo, da je sposobna priti višje od 15. mesta, to od nje pričakujemo in na tem bomo delali,” je o nastopu Štuhčeve, ki je bila na koncu 21., povedal trener Andrej Možina. Ana Drev je bila 39., Vanja Brodnik, ki je morala zaradi padca smučarke pred njo ponoviti start, pa je v zgornjem delu proge zgrešila vrata in odstopila.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment