Vonnova preprečila Tinino prvo superveleslalomsko zmago

Mondeno švicarsko smučarsko središče St. Moritz je danes gostil drugo od sedmih superveleslalomskih preizkušenj v letošnji sezoni. Tina Maze je prismučala na drugo mesto in že sedmič stopila na stopničke za zmagovalke na tem prizorišču. Zmagala je Američanka Lindsey Vonn, tik za Črnjanko pa se je uvrstila še Julia Mancuso.


Tina Maze je spet odlično smučala v St. Moritzu [foto: GEPA]

Po včerajšnjem zmagoslavju na kombinacijski tekmi se je Tini Maze tokrat ponudila lepa priložnost, da zmaga še v disciplini, kjer ji uvrstitev na najvišjo stopničko zmagovalnega odra še manjka. Tehnično zahtevno progo je postavil prav njen trener Livio Magoni, zato je upravičeno napovedovala zmago. Tik preden se je Mazejeva s startno številko 17 pognala na progo, je zdrsnila glavna domača adutinja Lara Gut. Izmed elitne sedmerice tekmovalk pa so močni sunki vetra v zgornjem delu proge v napako prisilili tudi Avstrijko Anno Fenninger. Kljub močnemu vetru in slabi vidljivosti je Črnjanka odpeljala suvereno, brez napak. Ob prihodu v cilj je takrat vodilno Nemko Rebensburgovo premagala za več kot sekundo. A odličen spodnji del ni bil dovolj za kraljico hitrih disciplin Lindsey Vonn. Američanka se je dobro znašla tudi v tehnično zahtevnih zavojih, spodaj pa so ji smuči spet najhitreje stekle.

Spremenljive vremenske razmere so tekmovalkam z višjimi startnimi številkami omogočale boljše pogoje. V deseterico sta tako prismučali še Tessa Worley in Stefanie Koehle, sicer veleslalomski specialistki. Ilka Štuhec je osvojila nove točke, saj je bila 24. Tretja slovenska predstavnica Vanja Brodnik je za Vonnovo zaostala štiri sekunde in bila 47. O njunem nastopu je po tekmi spregovoril trener hitrih disciplin Andrej Možina: “Vožnja Ilke je bila dobra, žal mi pa je za tistih nekaj stotink, ki bi jo pripeljale med dvajseterico, kamor ciljamo na vsaki tekmi. Drugače je potrdila, da je naredila korak naprej, saj je lani celotno sezono lovila te superveleslalomske točke, ki so se ji izmikale. Vanji se vožnja danes ni posrečila in bo tako morala iskati priložnost na drugih tekmah. Včeraj je prikazala nekaj dobrih odsekov, današnjo vožnjo pa moramo še analizirati.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment