Vonnova spet prehitra za konkurentke


Za Lindsey Vonn je to že deseta zmaga v tej sezoni. [foto: GEPA]

Veter se je v Banskem končno umiril in dopustil izvedbo superveleslaloma za alpske smučarke. Američanka Lindsey Vonn je ponovno dokazala, kako dominantna je v hitrih disciplinah in kako hitre so lahko moške smuči, na katerih smuča. Prednost, ki jo je imela pred drugouvrščeno Tino Weirather, je bila sicer majhna – le pet stotink. Tretja je bila Daniela Merighetti, ki je za Američanko zaostala sedem stotink. Na odlično četrto mesto pa je prismučala Tina Maze.

Kako dobro je smučala Vonnova v spodnjem delu proge kaže podatek, da je v srednjem delu zaostajala že 61 stotink, nato pa prevzela vodstvo. Znano je, da ji tehnično zahtevni zavoji povzročajo težave, odlikujejo pa jo izjemne drsalne sposobnosti. V nasprotju pa je prav Mazejeva odlično smučala v tehnično zahtevnem delu, kjer je bila hitrejša od Američanke. V spodnjem delu ji smuči niso stekle tako hitro, a je kljub temu zaostala le 33 stotink.


Tina Weirather je bila z drugim mestom zadovoljna [foto: GEPA]

Druge predstavnice elitne sedmerice superveleslalomistk so podobno kot Mazejeva zaostajale za Vonnovo. Kos ji ni bila niti Maria Hoefl-Riesch, ki je bila najhitrejša na obeh treningih smuka.

Na startu sta bili poleg Tine Maze še dve Slovenki – Ilka Štuhec in Maruša Ferk. Obe sta zaostali za najboljšo trideseterico tekmovalk in posledično ostali brez novih točk.


Ilka Štuhec [foto: GEPA]

Lindsey Vonn je dosegla četrto zmago v superveleslalomu v letošnji sezoni. Zdi se, da je tako tudi superveleslalomski kristalni globus že oddan Američanki. Do konca sezone bodo dekleta namreč nastopila le še na enem superveleslalomu in težko je verjeti, da bi Vonnova zapravila veliko prednost, ki jo ima pred Anno Fenninger.

Naslednji konec tedna bodo tekme v nemškem Ofterschwangu. Organizirali bodo dva veleslaloma in en slalom.


Rezultati:Svetovni pokal .: Bansko :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment