Vrača se Tina Robnik

Pred iztekom koledarskega leta alpske smučarje čaka še zahteven smuk v Bormiu, na sporedu pa bo tudi superveleslalom. Ženski del karavane pa se je ustavil v Semmeringu, kjer sta na sporedu dva veleslaloma in en slalom.


Tina Robnik [foto: Sloski]

Najbolj vesela novica v slovenskem taboru je ta, da se v avstrijski Semmeringu na tekmovanja svetovnega pokala vrača Tina Robnik. Robnikova si je pred uvodno tekmo sezone poškodovala koleno, a se je z izjemno zagnanostjo hitro vrnila na bele strmine. Odlični veleslomistki bosta družbo delali še Neja Dvornik in Ana Bucik. Ženske imajo v Semmeringu tri tekme, ker je jutri na sporedu nadomestni veleslalom, ki je odpadel v Söldnu, nato pa sledita še klasični veleslalom in slalom pred novim letom.

Moški del karavane se tradicionalno pred novim letom ustavi v italijanskem Bormiu. Najboljši smukači so že opravili s prvim uradnim treningom. Jutri jih čaka še eden, nato pa smuk in superveleslalom za svetovni pokal. V Italiji sta tudi Martin Čater in Miha Hrobat, ki je spodbudno odpeljal prvi trening in dosegel 20. čas.

Leave a Comment