Vrhovnik in Šarc tik za najboljšo petnajsterico

V norveškem Hoeydalsmu se je s četrto in peto tekmo nadaljeval celinski pokal v nordijski kombinaciji. Predvsem danes sta se izkazala Vid Vrhovnik in Leon Šarc.
Včerajšnjo tekmo je po 19. mestu po skakalnem delu preizkušnje dobil domačin Truis Soenstehagen Johansen, ki je le za sekundo premagal Italijana Lukasa Runggaldierja, tretji je bil Avstrijec Lukas Greiderer. Od Slovencev je po petem mestu po skokih točko na 30. mestu z zaostankom 2:21,6 ujel le Leon Šarc.


Vid Vrhovnik [foto: OKS]

Precej bolje je bilo danes. Neverjetno tekaško predstavo je sicer prikazal Francoz Hugo Buffard, ki je na prvo mesto skočil s šele 40. mesta po skokih. V ciljnem sprintu je premagal včerajšnjega zmagovalca Johansena, tretji je bil z zaostankom 2,9 sekund Avstrijec Martin Fritz. Odlično in složno sta tokrat tekla Vid Vrhovnik in Šarc. Vrhovnik je bil po skokih 15., v teku pa je izgubil le eno mesto in končal na 16., tik za njim je v cilj pritekel Šarc, ki je bil po skokih sicer četrti. Tako včeraj kot danes je brez točk ostal Matevž Malovrh. Vrhovnik in Šarc sta poskrbela za prve točke naših v celinskem pokalu v tej sezoni, oba sta dosegla tudi najboljša rezultata v karieri na tem nivoju tekmovanja.


Rezultati: Celinski pokal .: Hoeydalsm :. Sobota
Rezultati: Celinski pokal .: Hoeydalsm :. Nedelja


Leave a Comment