Vrnitev poškodovanega Kamila Stocha na zmagovalni oder

V poljskih Zakopanah so se vetrovne razmere umirile, zaradi česar je organizatorjem uspelo izpeljati tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev. Do točk je tokrat prišlo šest slovenskih skakalcev. Najvišje se je uvrstil Peter Prevc (132,0 m; 130,5 m), ki je zasedel nehvaležno četrto mesto. V uteho mu ostaja dobljena najvišja ocena – dvajsetica – v prvi seriji, kjer je zasedal tretje mesto za Poljakom Kamilom Stochom in Avstrijcem Stefanom Kraftom. ″Prvi skok je bil blizu svetovnega vrha. Tokrat sem naredil korak naprej, saj sem uprizoril dva dobra skoka v obeh serijah. V finalu sem sicer nekoliko zamujal pri smučeh. Nekaj grenkega priokusa sicer ostaja, a sem z uvrstitvijo zadovoljen. Do popolnosti mi manjka le še malo,″ je bil po tekmi zadovoljen Prevc.

Odlično se med svetovno elito po manjši krizi vrača Jurij Tepeš (125,5; 125,0), ki je 19 tekmo sezone končal na odličnem sedmem mestu. ″Skakalnica v Zakopanah mi leži, tako sem že od začetka skakal dobro. Na današnji tekmi sem naredil dva dobra skoka. Z uvrstitvijo sem zadovoljen,″ je menil Tepeš. Najboljšo deseterico je zaključil Jernej Damjan (124,5; 122,0), ki je še enkrat več dokazal, da je trenutno v odlični formi.


Kamil Stoch je slavil pred svojimi navijači [foto: GEPA]

Odlični moštveni uspeh dopolnjujejo Matjaž Pungertar (124,0; 118,0) na 17., Nejc Dežman (120,0; 121,0) na 19. in Robert Kranjec (119,5; 121,0) na 22. mestu. Izven točk je tokrat ostal le Rok Justin, ki je s 116,5 m zasedel 37. mesto.

Do zmage je na veselje domačih navijačev prišel Stoch (134,0; 133,0), ki se je tako na najboljši možni način vrnil po poškodbi in izpuščenem prvem delu sezone. Drugo mesto je zasedel vodilni v skupnem seštevku Kraft (133,0; 133,5), tretji pa je bil Nemec Severin Freund (131,0; 133,0).


Jurij Tepeš je tokrat s sedmim mestom prijetno presenetil [foto: GEPA]

Fantje so se borili bo najboljših močeh ter dokazali, da postajamo velika ekipa. Škoda je le izmuznjenih Petrovih stopničk. Peter je hotel narediti preveč, zaradi česar na silo ne gre, kar moramo odpraviti na naslednjih tekmah. Odlično, da so tudi preostali skakalci priključili, tudi Robert je našel sam sebe na tekmah. Tako je skakal sproščeno kar je tudi pogoj za dobre nastope,″ je po tekmi dejal pomočnik glavnega trenerja Jani Grilc.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v japonskem Sapporu. V deželo vzhajajočega sonca kot vodilni v svetovnem pokalu potuje Kraft, Prevc je tretji.

Proti Japonski bo za Slovenijo odpotovala enaka postava, kot je nastopala na Poljskem.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zakopane


Leave a Comment