Vse Slovenke med dvajset, vnovič najboljša Vlhova

Štiri slovenske slalomistke so v Leviju poskrbele za nov izjemno uspešen slovenski dan. Najbolj se je smejalo Ani Bucik, ki je sedmim mestom prišla do izenačitve svoje druge najboljše slalomske uvrstitve. Uspešen konec tedna so dopolnile Andreja Slokar (15.), Meta Hrovat (17.) in Neja Dvornik (19.)


Petra Vlhova je slavila novo zmago [foto: OK Jasna]

Štiri slovenske smučarke v Leviju so odlično opravile s prvo progo. Prva je černo progo presmučala Ana Bucik, ki je nastopila s startno številko 10. Bucikova je v cilju zaostala +1.25 za najhitrejšo v prvi vožnji in včerajšnjo zmagovalko Petro Vlhovo. Ta zaostanek je po koncu prve vožnje zadoščal za 12. mesto, Bucikova pa je bila najbolje uvrščena Slovenka. Po včerajšnjem četrtem mestu se je odločno na pot podala Andreja Slokar. Na prvem vmesnem času je bila povsem blizu Vlhovi, nato pa je še na ravninskem delu naredila napako. Za voljo dobre forme se je Andreja rešila, v cilj pa pripeljala z zaostankom +1.60. To je bil 16. čas prve vožnje. Nova super vožnja z visoko startno številko 57 je uspela Neji Dvornik, ki se je v drugo vožnjo uvrstila z 20. časom (+1.76). Dobro se je po včerajšnji napaki odzvala tudi Meta Hrovat, ki je dosegla 22. čas prvega teka (+1.80).

Vse naše v drugo še napredovale

Meta Hrovat je otvorila slovenske nastope v drugi vožnji. Prav nič se ji ni poznalo, da je imela v zadnjem obdobju nekaj težav na slalomskih tekmah za svetovni pokal. Odločno je smučala v želji, da poseže čim višje. To ji je prineslo na koncu napredovanje do 17. mesta. Znova je dve zelo dobri vožnji pokazala tudi Dvornikova, ki je v drugo iz 20. mesta napredovala na 19. Eno mesto je v finalu pridobila včeraj naša najboljša Andreja Slokar, ki je tudi v finalni vožnji na žalost storila nekaj manjših napakic in je bila danes 15. Tako kot včeraj, pa je tudi danes v drugo zelo hitro smučala Ana Bucik, ki je bila izjemno hitra v zgornjem delu. Tudi v strmini je bila veliko bolj napadalna, manjša napaka pa si je pripetila tik ob koncu le te. Vseeno je z novim izjemno hitrim zaključkom prevzela vodstvo ob prihodu v cilj, na koncu pa napredovala vse do sedmega mesta, kar je njen drugi najboljši slalomski rezultat v karieri. Boljša je bila le lani v Jasni, ko je bila šesta, sedaj pa se je tretjič v karieri uvrstila na sedmo mesto. “ Zelo lep rezultat danes, dober vikend. Predvsem z drugo vožnjo sem bila zelo zadovoljna, ker je bila malo bolj napadalna in sem malo več reskirala. V prvi je bilo vse preveč pod kntrolo. Sem zelo vesela, da sem vikend zaključila z dobro vožnjo in si na prihodnjih tekmah želim prikazati še več,” je bila zadovoljna Bucikova.


Ana Bucik ima za seboj zelo uspešen konec tedna [foto: SZS]

Oder za zmagovalke je ob koncu izgledal povsem enako kot včeraj. Znova je lastnica severnega jelena, ki ga kot nagrado prejme zmagovalka, postala Slovakinja Petra Vlohova, ki je ugnala večno tekmico Američanko Mikaelo Shiffrin. Tretja pa je bila znova Nemka Lena Duerr.


Rezultati: Svetovni pokal .: Levi :. Slalom (ž)


Leave a Comment