Vstopnice za svetovni pokal v tekih in skokih v Planici že na voljo

Zima je pred vrati, vstopnice za tekme svetovnega pokala v Planici pa so že na voljo! V tej sezoni sta na sporedu kar dve tekmovanji najvišjega ranga – FIS svetovni pokal v teku na smučeh in FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Prodaja vstopnic se je začela s slovesno prireditvijo na Ljubljanskem nebotičniku, kjer je zbrane nagovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, ki je bila tudi prva, ki je kupila vstopnice za oba dogodka. Poleg nje sta gostom nekaj besed namenila še direktor prodaje pri Kompas d.d. Peter Majerle in direktor SZS Franci Petek.


Planica bo gostila najboljše tekače in skakalce [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Dolino pod Poncami bo kmalu po novem letu najprej zavzela svetovna elita v teku na smučeh, ki se bo za uvod v soboto, 20. januarja, pomerila na šprintu v klasični tehniki. V nedeljo, 21. januarja, sledita preizkušnji v distanci. Ženske bodo nastopile na 10-, moški pa na 15-kilometrski preizkušnji v klasični tehniki.

Isti vikend bo v Planici zelo pestro, saj bo Nordijski center obenem gostil še skakalke in skakalce celinskega in FIS pokala, na svoj račun pa bodo na Svetovnem dnevu snega prišli tudi najmlajši ljubitelji zimskih aktivnosti.

Od 22. do 25. marca je seveda na sporedu spektakel na letalnici bratov Gorišek. Več deset tisoč športnih navdušencev bo imelo na finalu sezone znova priložnost spremljati boj za veliki kristalni globus. Izjemno vzdušje bo zagotovljeno!

Uradni prodajalec vstopnic za oba dogodka je Kompas d.d., vstopnice pa so na voljo v vseh poslovalnicah Kompasa in pooblaščenih agencijah.

Leave a Comment