Walter Hofer obiskal Ljubno


Walter Hofer [foto: Klemen Zibelnik]

Petek je bil za Smučarsko skakalni klub Ljubno BTC zgodovinsko pomemben dan, saj ga je obiskala delegacija Mednarodne smučarske zveze (FIS) z legendarnim direktorjem Walterjem Hoferjem na čelu. V FIS-ini delegaciji sta bila tudi Japonka Chica Yoshida, koordinatorka za ženske skoke in Hoferjev prvi pomočnik Miran Tepeš iz Slovenije.

Walter Hofer se je odzval vabilu ljubenskih smučarskih delavcev, ki so mu ga izročili marca v Planici. Njegov obisk je bilo razumeti kot veliko priznanje dosedanjemu delu Smučarsko skakalnega kluba Ljubno BTC in njihovemu prispevku za razvoj ženskih smučarskih skokov, ki so tudi po veliki zaslugi Ljubencev postali olimpijski šport. Hkrati pa so skupaj pregledali potek priprav na prvo tekmo za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske, ki bo februarja 2012 na Ljubnem.

Sestali so se v novem klubskem objektu, ki je zrasel po zaslugi glavnega sponzorja kluba firme BTC iz Ljubljane, katero že leta uspešno vodi Jože Mermal. Gostje so bili nad novim objektom navdušeni, saj zagotavlja organizacijo športnih dogodkov na najvišji ravni.

Po besedah Walterja Hoferja je najpomembneje, da projekt podpira lokalna skupnost in da ljudje živijo z njim. To so župan občine Ljubno Franjo Naraločnik in občinski svetniki potrdili že večkrat, saj so potrdili načrt razvoja športnega centra, ki bo postopno rasel v Savini in v katerem ima smučarska infrastruktura pomembno vlogo.

Zelo pomembno je tudi dejstvo, da je Ljubno dobilo tudi organizacijo smučarskih skokov v okviru Univerzijade, ki bo velika priložnost za obnovitev in posodobitev skakalne infrastrukture. Pri tem je mišljena predvsem obnova zaleta, ki mora dobiti aparature za zmrzovanje, kakor tudi popolna obnova sodniškega stolpa, ki je sedaj preblizu skakalnice in je funkcionalno zastarel. Vendar je tudi takšen, kot je sedaj, ob nekaterih manjših spremembah ustrezen za februarska tekmovanja.

Hofer je poudaril, da morajo domači smučarski delavci vse posege v skakalnico in okoli nje gledati v luči cilja, da bodo omogočeni skoki daljši od 100 metrov. Le takšen pristop bo omogočil racionalno večanje skakalnice, ki ne bo imel za posledico neprestanega popravljanja in spreminjanja gabaritov skakalnice. Kar se tiče organizacije februarske tekme za svetovni pokal, se je ob nedavnem obisku pokazalo, da bo največ dela potrebno vložiti v brezhibnost pogojev za neposredni televizijski prenos.

Leave a Comment