Watabe najboljši v Liberecu

Vremenoslovci so za danes v Liberecu napovedovali spremenljive vetrovne razmere, zaradi česar se je žirija tekme svetovnega pokala v nordijski kombinaciji odločila, da namesto penalty race izvede običajni gundersen. Sprememba se je izkazala za pravilno, saj se je na skakalnici veter od tekmovalca do tekmovalca spreminjal, zaradi česar penalty race ne bi bil pravičen.


Akito Watabe [foto: GEPA]

Po skokih je tako vodil Avstrijec Christoph Bieler, drugi je bil Norvežan Haavard Klemetsen, tretji pa Nemcem Tino Edelmann. Mitja Oranič je zasedal 31., Gašper Berlot pa 48. mesto.

Na teku se je hitro napravila večja skupina tekmovalcev okoli Francoza Jasona Lamya Chappuisa (10 po skokih). Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala je nato pospešil ritem in v cilj pritekel kot drugi. Od njega je bil boljši le Akito Watabe (4). Japonec se je s prednostjo 18,2 sekunde veselil tretje zmage v karieri. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je prebil še Avstrijec Mario Stecher (9). Vodilni po skokih Bieler se je moral zadovoljiti s končnim šestim mestom.

V slovenski tabor se je zatekla bolezen, zato se Berlot tekaškega dela sploh ni udeležil, medtem ko je Oranič odstopil. “Že včeraj sta nastopila bolna. Danes pa Gašper sploh ni mogel teči, Mitja pa je uspel preteči prvi krog, nato pa je moral odstopiti. Če bi bil Mitja povsem zdrav, bi včeraj z lahkoto osvojil točke. Že včeraj ga je bolezen pobirala na koncu. Razmere so bile tu težke, vendar za vse enake. V tem ne smemo iskati izgovorov. Fanta sta včeraj dobro nastopila na skakalnici. Gašper je imel včeraj smolo, saj se mu je na teku polomil okovje, tako da je izgubil skupino,” je tekmovalna dne v Liberecu opisal glavni trener Primož Triplat.

Svetovni pokal se bo v petek nadaljeval v Lahtiju, kamor bo odpotoval Oranič.


Rezultati: Svetovni pokal .: Liberec
Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Leave a Comment