Za državne naslove v Planici 42 skakalcev

V nedeljo bomo v dolini pod Poncami obrnili nov list v zgodovini slovenskega športa. Z otvoritveno slovesnostjo in državnim prvenstvom na novi Bloudkovi velikanki bomo znova pridobili pomemben trenažni center za smučarske skoke. Zagotovo pa ne bo manjkalo priložnosti za nova domača in mednarodna tekmovanja.

Organizacijski komite Planica bo tako to nedeljo organizator poletnega državno prvenstvo v smučarskih skokih na Bloudkovi velikanki (HS 139). Če je skrivnost o tem, da bo na sosednji skakalnici (HS104) otvoritveni skok opravil Primož Peterka že razkrita, pa do zadnjega ne bomo vedeli, kdo nas bo z otvoritvenim skokom presenetil na velikanki.


Novi planiški skakalnici [foto: SZS]

Na tekmovanju bo nastopilo 42 slovenskih skakalcev. Med njimi bodo tudi A reprezentanti Robert Kranjec, Nejc Dežman, Jaka Hvala, Dejan Judež, Peter Prevc in Jurij Tepeš.

Za ogled državnega prvenstva vstopnine ni, organizatorji pa so zagotovili tudi zadostno število parkirnih prostorov. Tisti, ki bodo ostali doma, pa povabljeni pred televizijske zaslone, saj bo Televizija Slovenija na svojem drugem programu tekmovanje tudi prenašala.

Program

9:45 Uradni trening
Poskusna serija

11:00 Slovesna otvoritev skakalnic in otvoritveni skok
11:20 Prva serija
Finalna serija
Slovesna razglasitev rezultatov


Startna lista: Skakalnica HS 139


Leave a Comment