Za izvedbo Pokala Vitranc zagotovljena denarna sredstva

Organizacijski komite Pokal Vitranc bo za pokrivanje stroškov za pripravo in izvedbo tekmovanja zagotovil okvirno 1.260.000 €, stroške pa ocenjujejo na cca. 1, 221.000 €, tako da naj bi bila prireditev finančno uspešna.
OK Pokal Vitranc pokriva stroške priprave in izvedbe tekmovanj izključno s prodajo televizijskih pravic in marketinškim delovanjem doma in v tujini. Glavni marketinški partner je agencija Infront iz Lugana, saj s prodajo pravic na tujih tržiščih (sponzorji Emmi, Milka, Generali, Jack Wolfskin, Rauch, Bridgestone, Stobag) iztrži večji del sredstev za pripravo tekmovanj.


Kranjska Gora [foto: Klavdija Ahačič/smucka]

Slovensko gospodarstvo igra pomembno vlogo pri izvedbi tekmovanj Pokal Vitranc, saj domače gospodarstvo zagotavlja del potrebnih finančnih sredstev za pripravi in izvedbo tekmovanja. Ti sponzorji so: Petrol d.d., Zavarovalnica Triglav d.d., Porshe Slovenija d.d., Elan d.o.o., Skupina Laško d.d., Rauch Slovenija d.o.o. Poleg domačih sponzorjev sta videla dodano vrednost v oglaševanju preko Pokala Vitranc tudi hrvaški Agrokor s produktno linijo Ledo in Hrvaška turistična skupnost.

Steklarna Rogaška nam je izdelala pokale za zmagovalce. KonicaMinolta pa zagotavlja vse potrebe po fotokopiranju. Merjenje tekmovalnega časa in upravljanje s podatki je zaupano Swiss Timingu za vsa tekmovanja svetovnega pokala.

Leave a Comment