Za Levi fantje znani, dekleta pač ne

Še teden dni nas loči od nadaljevanja svetovnega pokala v alpskem smučanju. Naslednji vikend bo najboljše smučarke in smučarje sveta namreč gostil Levi, pesti pa bomo seveda lahko držali tudi za naša dekleta in fanta. V nasprotju z dekleti je moška ekipa že znana. Slovenske barve bosta branila Mitja Valenčič in Matic Skube, ki je bil v internih kvalifikacijah boljši od Mihe Kürnerja.


V Leviju bo nastopil tudi Matic Skube [foto: GEPA]

Na zadnjem treningu smo si predvsem želeli dobiti pravo podlago, tak nivo treninga namreč nujno potrebujemo. V to smo usmerili veliko energije. Narava nam sicer ni pomagala, a impregnacija je bila kar dobra. Tako je lahko potekal boj za eno prosto mesto in Matic je tisti, ki se je uvrstil na tekmo. Toda kmalu si moramo priboriti še eno dodatno mesto ali pa dve. Če bi lahko, bi na tekmo peljal vse tri fante,” si želi Miha Verdnik, glavni trener moških ekip.

Težave z ustreznim terenom

Odgovorni trener tehničnih disciplin svetovnega pokala Mitja Kunc je sporočil, da so bili treningi narejeni po načrtu. “Res je, kar je rekel Miha, kar precej smo se borili, da smo dobili zeleno luč, da smo progo lahko preparirali z vodo. Za slalom je to nujno, ni več tekme brez tega. Občutek imam, da gre krivulja navzgor, z vožnjami sem kar zadovoljen. Dogajajo se še stare napake, ampak generalno gledano je trend tak, da se dvigujemo. Sploh sem vesel za Matica, ki je naredil že napredek v veleslalomu, malo je manjkalo pa bi nastopil v Soeldnu, v slalomu pa se precej pobira in se približuje Valenčiču. Zanj vemo, da je sposoben narediti marsikaj, upam, da bo na zadnjih treningih v Leviju naredil veliko dobrih zavojev, tako da bo na tekmi ta pravi in da bo dal vse od sebe,” ostaja optimističen Kunc.


Dekleta se bodo za nastop v Leviju še borila [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Dekleta v negotovosti vse do tekme

V zadnjih nekaj dneh smo opravili treninge na ledeniku Moelltal. Vremenske razmere so bile sicer spremenljive, toda mislim, da smo naredili, kar smo želeli. Večji del ženske ekipe gre v Levi, torej kandidatke za tekmo svetovnega pokala, pa tudi tekmovalke za evropski pokal, ki je na sporedu malo kasneje. V Leviju bomo opravili še štiri treninge, na podlagi teh pa bomo določili ekipo za slalom,” je sporočil glavni trener ženskih ekip Andrej Možina.

Leave a Comment