Za rojstnodnevno darilo premiera med svetovno elito

Konec tedna se bo v francoskem Courchevelu nadaljevala poletna velika nagrada v smučarskih skokih za fante in začela sezona za dekleta. Goran Janus in Sten Baloh bosta v Franciji nastopila s skupno 13 tekmovalci in tekmovalkami.


S poletno sezono bodo pričele tudi skakalke [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Potem, ko bodo fantje svojo formo sredi poletja preverili na letošnji tretji postojanki velike nagrade, bo za dekleta to prvi preizkus na najvišji ravni v letošnji sezoni. Sten Baloh bo jutri v Francijo popeljal šest deklet in sicer Emo Klinec, Špelo Rogelj, Niko Križnar, Uršo Bogataj, Katjo Požun in Jernejo Brecl. Za 16-letno članico SSK Velenje, ki ravno danes praznuje rojstni dan, bo to debi na tekmah najvišjega nivoja. Dekleta bodo s programom na prvem od treh letošnjih prizorišč opravila v petek, ko bo že dopoldne na sporedu uradni trening, kateremu bodo sledile kvalifikacije, tekma pa se bo začela ob 18.30 uri.

Po tekmah v Wisli in Hinterzartnu s tretjo posamično tekmo nadaljujejo fantje. Goran Janus je zopet malce premešal sestavo ekipo, v kateri so zdaj večinoma A-reprezentanti z izjemo Petra Prevca. Po Wisli in krajšem oddihu se tako na tekme vračajo Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Anže Semenič in Anže Lanišek, zraven pa ostajajo B-reprezentantje Rok Justin, Miran Zupančič in Rok Tarman. Fantje so v Francijo odpotovali že včeraj, celoten tekmovalni program pa bo na sporedu v soboto z uradnim treningom dopoldne in tekmo ob 18.30 uri.

Petek, 11. avgust (dekleta)
9:00 Uradni trening
10:15 Kvalifikacije
17:30 Poizkusna serija
18:30 Tekma (HS96)

Sobota, 12. avgust (fantje)
9:00 Uradni trenin
11:00 Kvalifikacije
17:30 Poizkusna serija
18:30 Tekma (HS132)

Leave a Comment