SP: Za slovo od Ruhpoldinga 16. mesto Gregorinove


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Biatlonke so prišle na vrsto kot zadnje, ki so sklenile biatlonski ‘Super Bowl’ kot se radi pohvalijo organizatorji v Ruhpoldingu. Največ razloga za veselje je imela že včerajšnja zmagovalka Tora Berger. Od trojice Slovenk na tekmi pa je najbolje opravila z zasledovanjem Teja Gregorin na 16. mestu.

Biatlonki iz Ihana je padlo osemnajst tarč od dvajsetih (0,0,1,1). Čeprav je nekoliko zdrsnila po lestvici navzdol glede na šprintersko uvrstitev, je bila vseeno zadovoljna z izkupičkom. “Nekaj je bilo nepazljivosti na strelišču, vendar sem zadovoljna, da mi vsaj puška deluje brezhibno. Treba bi bilo opraviti vsaj z eno zgrešeno tarčo manj in bi bila lahko med deseterico. Na progi se je dalo dobro odteči, če si imel dovolj moči. Zadnji krog so bile tekmice pred menoj že preveč oddaljene, zato jih nisem niti poskušala uloviti, temveč sem le poskrbela za ohranitev uvrstitve,” je pojasnila Gregorinova.

Andreja Mali si je pritekla in pristreljala 26. mesto (1,1,0,0), kar je nekaj manj, kot ji je uspelo v šprintu. “Na srečo sem stoje zadela vse tarče, sicer bi lahko končala tudi na repu lestvice. Na tem strelišču so bile vse tekmovalke relativno zanesljive, zato se je bilo težko premakniti proti vrhu. Obenem me je to obdržalo tudi med trideseterico v svetovnem pokalu. To je bila zadnja tekma ne tem prizorišču in imam občutek, da sem pokurila prav vse atome moči. Sedaj rabim malo počitka, potem pa bodo na vrsti že tekme v Italiji. Upam, da bom dobila priložnost tudi na tekmi s skupinskim štartom,” si obeta Kamničanka.

Čeprav so ji ostale nepokrite tri tarče (2,0,1,0) je Tadeja Brankovič Likozar z 29. mestom potrdila šprinterski dosežek in izenačila svoj najboljši izid sezone. “Po prvem streljanju leže sem naredila korekcijo na orožju, saj dve nepobeljeni tarči nista obetali veliko. Nekako sem se potem motivirala in se do konca tekme izvlekla z le še enim zgrešenim strelom in obdržala mesto, ki sem ga dosegla včeraj. Forma se mi dviguje in to bom poskušala čim bolj izkoristiti na prihodnjih tekmah. Najbrž bom sicer nastopila le v šprintu, vendar si želim nadaljevanja v tem tempu,” ni skrivala ambicij Brankovič Likozarjeva.

Tekma nam je ekipno spet lepo uspela, saj imamo vse tri med prejemnicami točk. Od Gregorinove bi si lahko obetali tudi deseterico, za katero pa bi morala zadeti eno tarčo več. Bolj kot tek je bilo spet odločilno streljanje. Redko smo v Ruhpoldingu dosegali vrhunske uvrstitve in vsaj za ženski del reprezentance lahko trdimo, da je bilo tokrat eno bolj uspešnih prizorišč sezone. Upam, da dekleta uspešen niz nadaljujejo v Anterselvi,” je trener Tomaš Kos svoj pogled že usmeril na Južno Tirolsko.

Norvežanka Bergerjeva se je še drugič v dveh dneh zavihtela najvišje. Z eno zadeto tarčo manj (0,0,0,1) od neposrednih tekmic Henklove (0,0,1,1) in Mäkäräinenove (2,0,0,0) je obdržala prednost 37,7 oziroma 59,3 sekund pred obema zasledovalkama iz Nemčije in Finske, ki sta končali na drugem in tretjem mestu. Kaisa Mäkäräinen tudi še vedno vodi v trenutni skupni razvrstitvi svetovnega pokal.

Rekordnih 26.000 gledalcev pa se je za eno leto poslovilo od biatlonske karavane, ki bodo prizorišče pod Bavarskimi Alpami spet obiskali že prihodnje leto na še večjem in pomembnejšem biatlonskem dogodku. Ruhpolding bo od konca februarja do marca 2012 gostil svetovno prvenstvo v biatlonu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ruhpolding :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment