Za zaključek sezone še drugi Mini Pokal Vitranc

Medtem ko so po državi dnevne temperature visoko nad lediščem, so v Kranjski Gori razmere skorajda zimske. Domači smučarski klub ASK Kranjska Gora ta vikend organizira zadnjo tekmo za najmlajše smučarje v tej sezoni, Mini Pokal Vitranc. Mini Pokal Vitranc poleg odlične organizacije na nivoju tekme za svetovni pokal odlikujejo tudi nizki stroški za starše tekmovalcev. Startnina in smučarska vozovnica namreč staneta zgolj 12,50 EUR.


Utrinek iz prvega mini pokala Vitranc [foto: OK Pokal Vitranc]

Uspešna organizacija prvega Mini Pokala Vitranc s kar 250 bodočimi upi slovenskega smučanja je organizatorje, ASK Kranjska Gora ob pomoči OK Pokala Vitranc in RTC Žičnice Kranjska Gora, prepričala v izvedbo tudi druge tekme za Mini Pokal Vitranc v tej smučarski sezoni. Najmlajši smučarji od letnika 2002 do 2009 se bodo tudi tokrat spustili po poligonu SZS – Podles, ki je od letos dalje na voljo za brezplačen trening vsem alpskim disciplinam v smučarskih in deskarskih klubih.

Gregor Benedik, predsednik ASK Kranjska Gora, ki skupaj z OK Pokala Vitranc tudi organizira tekmovanje za Mini Pokal Vitranc je pred drugo tekmo optimističen: “Prvi Mini Pokal Vitranc nam je z 250 prijavljenimi tekmovalci vlil dodatne energije in potrdil odločitev o organizaciji tovrstne dirke. Prepričan sem, da bo ta vikend Kranjska Gora spet polna najmlajših smučarjev, ki nam bodo prišli predstavit svoje smučarsko znanje.


Utrinek iz prvega mini pokala Vitranc [foto: OK Pokal Vitranc]

Z Mini Pokalom Vitranc želijo organizatorji alpsko smučanje čim bolj približati otrokom ter posledično vključiti v ta šport čim večje število otrok. S tem se povečuje baza mladih smučarjev, potencialnih bodočih zmagovalcev velikih tekem na najrazličnejših nivojih. Prva tekma za Mini Pokal Vitranc je bila 15. februarja letos.

Leave a Comment