Zadnja tekma kombinatorcev Lamy Chappuisu, Jelenko 19.

Zadnje dejanje nordijskih kombinatorcev se je odvijalo v norveškem Oslu, kjer je imelo pravico nastopiti le najboljših trideset v svetovnem pokalu. Med njimi je bil tudi Marjan Jelenko, ki je v letošnji sezoni prijetno presenetil. Ker je bila tokrat na sporedu 15 kilometrska tekaška preizkušnja so se tekmovalci na skakalnici pomerili dvakrat.

Po prvi seriji je s skokom 128,5 m vodil Avstrijec Mario Seidl, kateremu sta sledila Japonca Taihei Kato (128,5 m) na drugem in Yoshito Watabe (127,5 m) na tretjem mestu. Jelenko je zmogel 120,0 m kar je zadostovalo za 12. mesto po “prvem polčasu”. V drugi seriji skokov je prednjačil Kato (126,0 m), ki je vodil po skokih, drugo mesto je prevzel Watabe (122,0), tretji pa je bil Eric Frenzel (127,5). Seidl (119,5) je zdrsnil na četrto pozicijo. Jelenko je z drugim skokom 117,5 m napredoval za eno mesto.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na tekaško preizkušnjo se je prvi podal Kato, 29 sekund za njim je startal Watabe, Frenzel pa je imel 34 sekund zaostanka. Jelenko se je podal z dvema minutama in 29 sekund zaostanka. Tekaški del je bil nadvse zanimiv, saj je večji del proge skupaj tekla peterica tekmovalcev. Zadnje letošnje zmage se je na koncu razveselil Francoz Jason Lamy Chappuis, drugi je bil Frenzel, tretji pa Avstrijec Wilhelm Denifl. Marjan Jelenko je zasedel 19. mesto.

Marjan je danes nastopil nekoliko z rezervo. Na skakalnici nismo imeli svojih smučih, zato smo morali nastopiti s sposojenimi. S samo sezono sem zadovoljen, predvsem z nastopi Marjana,” je po tekmi razmišljal glavni trener Primož Triplat.

Zmagovalec letošnjega svetovnega pokala je že pred današnjo tekmo postal Frenzel (1034 točk), ki je slavil na petih tekmah. Najbolj uspešno mu je sledil lanskoletni dobitnik velikega kristalnega globusa Lamy Chappuis (818). Tretje mesto pa je pripadlo Japoncu Akito Watabu (721). Marjan Jelenko je po uspešnem začetku sezone, ko je v Lillehammerju presenetil s petim mestom, tudi v nadaljevanju vknjižil lepe rezultate in je tako s 261 točkami na 19. mestu. Mitja Oranič (32) je 45., Gašper Berlot (5) pa 65.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo :. Uradni rezultati
Lestvice: Svetovni pokal


Leave a Comment