Zadnje državno prvenstvo Gregorinovi in Doklu

Biatlonke in biatlonci so se na Pokljuki še zadnjič v sezoni 2013/14 pomerili na tekmi državnega prvenstva in pokala Comita. V deževnem vremenu je atraktivna tekma v super šprintu v članskih kategorijah pripadla Teji Gregorin (ŠD Nika Ihan) in Petru Doklu (SK Ihan).


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Super šprint je format biatlonske tekme, ki ga poznajo tudi pravila Mednarodne biatlonske zveze (IBU), vendar ga je vodstvo tekmovanja tokrat nekoliko prilagodilo številu prijavljenih tekmovalk in tekmovalcev. Vsi so namreč tekli isto razdaljo (5 km), štirikrat streljali in za vsako zgrešeno tarčo pretekli 50-metrski kazenski krog. Štart je bil za vse skupinski.

Gregorinova je zgrešila dve tarči (0,0,1,1) in zmagala pred reprezentančno kolegico Andrejo Mali (ŠD Malisvet; 0,2,0,1) ter Urško Poje (SK Loška dolina; 4,2,1,2). Nastopila ni Anja Eržen, ki je bila v preteklih dneh operirana na mandljih.

Pri članih je bil Peter Dokl (1,1,1,0) hitrejši in natančnejši od Miha Dovžana (ŠD Gorje; 2,1,3,0) na drugem mestu. Na tretji stopnički se jima je pridružil Lenart Oblak (SK Brdo), ki je petkrat obkrožil kazenski krog (0,2,2,1). Jakov Fak in Klemen Bauer nista nastopila, saj se je slednji udeležil posebne vzdržljivostne preizkušnje na Grenlandiji, Jakov Fak pa danes nastopa na ekshibicijski tekmi prvakov v Moskvi.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

V posebni razvrstitvi mladink je zmagala Urška Poje (SK Loška dolina), ki je premagala drugouvrščeno Nino Zadravec (TSK Triglav kranj; 2,4,2,1) in Tino Mlakar (SK Loška dolina; 1,0,3,4) na tretjem mestu. Pri mladincih je bil najuspešnejši Nace Žnidaršič (SK Loška Kolina; 2,0,1,2). Za njim sta zaostala Luka Plahuta (SD Bohinj; 2,2,4,1) in Rok Kenda (ŠD Gorje; 1,1,3,3) na drugem oziroma tretjem mestu.

Leave a Comment