Zadnji dan v Planici trojno italijansko slavje, Einfaltova 16.

V Planici so danes potekale še zadnje tekme OPA celinskega pokala teku na smučeh. Tekmovalci in tekmovalke so se po sprintu v prosti in teku na razdalji v prosti tehniki danes pomerili še na razdalji v drsalnem koraku.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V moški konkurenci je na 15 km razdalji v drsalnem koraku zmagal Italijan Dietmar Noeckler, ki je za 0,8 sekunde premagal Švicarja Uelija Schniderja in za 4,8 sekund Francoza Damiena Tarantola. Tokrat je točke od Slovencev na 24. mestu osvojil le Benjamin Črv. Tudi med ženskami je zmaga odšla v Italijo, kar dvojna. Na 10 km razdalji je zmagala Francesca Baudin s prednostjo 11,7 sekund pred rojakinjo Caterino Ganz, tretja je bila Nemka Laura Gimmler z zaostankom 15,2 sekund. Točke so osvojile tri Slovenke, Lea Einfalt je bila tokrat 16., Manca Slabanja 20. in Anita Klemenčič 24.

V kategoriji mlajših mladincev in mladink do 20 let sta zmagi odšli v Nemčijo, za kar je poskrbel Janosch Brugger na 10 km razdalji in v Italijo, za kar je na 7,5 km razdalji poskrbela Anna Comarella. Med mladinkami je bila odlična četrta Anja Mandeljc, enak uspeh je uspel med mladinci tudi Luki Markunu, točke pa je na 28. mestu ujel še Vili Črv.


Rezultati: Celinski pokal .: Planica :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Planica :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Planica :. Mladinke U20
Rezultati: Celinski pokal .: Planica :. Mladinci U20


Leave a Comment