Zajc tik za najboljšimi

Na drugi tekmi 43. sezone svetovnega pokala v ruskem Nižnem Tagilu so naši orli dosegli odličen ekipni rezultat. Timi Zajc in Cene Prevc sta končala tik pod zmagovalnim odrom, Anže Lanišek je bil sedmi.

V kvalifikacijah za drugo tekmo 43. sezone svetovnega pokala je od šesterice Slovencev izpadel Domen Prevc. Kot prvi je tako na tekmi nastopil Timi Zajc, ki je doskočil pri 125.5 metrih, 108,9 točk ga je dolgo držalo na prvem mestu, na koncu prve serije pa je bil odličen deveti. Tik za njim je s 123 metri in 108,6 točkami končal Anže Lanišek, sijajen peti pa je bil Cene Prevc s 125 metri in 111,7 točkami. To so bili tudi naši finalisti, žal sta brez točk ostala Lovro Kos s 115.5 metri in 89,7 točkami na 34. mestu ter Tilen Bartol s 112 metri in 79,8 točkami na 43. mestu.


Timi Zajc je odlično opravil z drugo tekmo letošnje sezone [foto: SZS]

V vedno močnejšem sneženju sta naša prva finalista dobro opravila s svojim nastopom. Oba sta pristala pri 122 metrih, Lanišek je zbral 219,2 točk, Zajc pa na koncu 222,5 točk, kar ju je pripeljalo do vrhunskih uvrstitev. Zajc je končal tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu, Lanišek pa je prav tako pridobil mesta, natančneje tri in je zasedel 7. mesto. Tudi Prevc je bil v finalu odličen, pristal je pri 124 metrih, z 221,2 točkami pa je končal tik za Zajcem na 5. mestu, kar je njegov najboljši dosežek v svetovnem pokalu. “Sem kar zadovoljen, glede na to, da sem bil včeraj prost, ker se nisem uvrstil čez kvalifikacije. Zdaj sem dobil potrditev, da skačem zelo dobro in grem lahko mirno v naslednji vikend,” je menil Zajc. Črto pod prvim vikendom svetovnega pokala pa je potegnil tudi glavni trener Robert Hrgota: “Za nami je super dan, odlično 4., 5. in 7.. Morda bi bili že malo požrti, če bi rekli, da so manjkale le še stopničke. Sem zelo zadovoljen z uvodom sezone. Težki dve tekmi sezoni, s snegom in vetrom. A trije fantje so danes res dvignili nivo. Lahko smo mirni za naprej, potujemo na Finsko in vsi se veselimo, da se je sezona začela.

Prve zmage v sezoni se je razveselil včeraj vodilni po prvi seriji, Norvežan Halvor Egner Granerud z 235,3 točkami pred včerajšnjim zmagovalcem, Nemcem Karlom Geigerjem, ki je zbral 226,5 točk, tretji je bil Avstrijec Stefan Kraft, ki je v finalu pridobil 11 mest, zbral pa je 223,8 točk, torej le 1,3 točke več od Zajca na četrtem mestu.

Prihodnji teden se bo karavana za točke svetovnega pokala merila v finski Ruki.


Rezultati: Svetovni pokal .: Nižni Tagil


Leave a Comment