Zaključek akcije #TvitajmoZaNaše

Ruski Soči je bil zaradi olimpijcev in paraolimpijcev zelo aktualen. Tako ali drugače! Tudi s pomočjo družbenih omrežij, kot je Twitter, smo želili pokazati našim športnikom, koliko nam pomenijo njihovi nastopi. Po Londonu 2012 so pri Telekomu Slovenije v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije nadaljevali z akcijo Tvitajmo za naše tudi v času zimskih olimpijskih iger in paraolimpijskih iger Soči 2014.

Ob spremljajanju @TelekomSlo ter v sodelovanju s @TeamSlovenia ste soustvarjali dogajanje v času obeh dogodkov. Poleg stalnega spremljanja iger smo pripravljali za naše uporabnike in sledilce še nekaj novosti. Med drugim smo s posebnim olimpijskim paketom nagradili tiste, ki so v času olimpijskih iger svojo pripadnost slovenskim športnicam in športnikom pokazali s tem, da so svoji profilni fotografiji dodali #TvitamZaNase.


Predaja čeka vodji olimpijske reprezentance v Sočiju Petri Majdič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Profil @TelekomSlo so v času olimpijskih iger za kratek čas “prevzeli” slovenski olimpijci: med drugim tudi tisti, ki jih doslej še ni bilo na spisku tviterašev. Dva navijača (olimpijska tviteraša) sta doživela tudi nepozabno izkušnjo: eden je iz zaodrja v ljubljanskem Grand Hotelu Union spremljal uradno predstavitev slovenske odprave v Soči 2014, drugi pa se je srečal s slovenskimi hokejisti, ki so igrali v Rusiji, ter nekdanjo jugoslovansko reprezentanco iz leta 1984; v okviru dneva slovenskega hokeja sta se ekipi srečali na ekshibicijski tekmi 3. februarja v ljubljanski Hali Tivoli.

Z uporabo uradnih “značk” (hashtagov), ki so bili #TvitajmoZaNase, #TvitamZaNase in #slochi, smo ne le zbirali tvite podpore in navdušenja nad slovenskimi športnicami in športniki, ampak tudi pomagali zbirati sredstva za mlade slovenske športnike iz ogroženih družin.

Potem, ko smo poleti leta 2012 skorajda za dvakrat presegli zastavljeni cilj, ki je bil 10.000 tvitov z uradnimi značkami, smo si tokrat postavili zahtevnejši cilj: zbrati 20.000 tvitov podpore našim olimpijcem in paraolimpijcem, ki smo ga presegli. Telekom Slovenije bo za izpolnjen cilj za nadaljnji razvoj športnih poti mladih športnikov zato prispeval 10.000 evrov.

Leave a Comment