Zaključek celinskega pokala v teku na smučeh

Zadnji dan tridnevne turneje finala celinskega pokala v teku na smučeh je v italijanskem Valdidentru minil v zasledovalni preizkušnji v prosti tehniki.

Med mladinkami U20 se je Lea Einfalt uvrstila na osmo mesto, mesto za njo pa se je uvrstila Manca Slabanja. Zmagala je Francozinja Delphine Claudel pred Stefanie Arnold ter Nadine Faehndrich (obe Švica) na tretjem mestu. Pri članicah, katere so morale preteči 10 km, je zmagala Švicarka Nathalie Von Siebenthal pred Američanko Chelsee Holmes ter Avstrijko Tereso Stadlober na tretjem mestu. Najhitrejša slovenska članica je bila Barbara Jezeršek na 15. mestu.


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pri mladincih U20 je z 10 kilometrskim zasledovanjem najhitreje opravil Francoz Jean Tiberghien. Drugo mesto je zasedel Italijan Sebastiano Pellegrin ter tretje Švicar Jason Rueesch. Janez Lampič je osvojil 27. mesto. Člani so se za zaključek pomerili na 15 kilometrov, kjer je zmagal Švicar Remo Fischer pred Bernhardom Tritscherjem ter Nemcem Andreasom Katzom. Med Slovenci je bil najhitrejši Boštjan Klavžar, ki je osvojil končno 28. mesto.

V skupnem seštevku celinskega pokala v katerem je bilo skupaj 14 preizkušenj je v kategoriji mladink U20 Anamarija Lampič osvojila tretje mesto ter Lea Einfalt četrto mesto.


Rezultati: Celinski pokal .: Valdidentro :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Valdidentro :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Valdidentro :. Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: Valdidentro :. Mladinci


Leave a Comment