Zaključek sezone v slogu avtomobilskih dirk


V Planici so se odvijali zanimivi tekaški boji [foto: SZS]

V soboto se je s tradicionalnim tekmovanjem v mešanih štafetah uradno končala sezona smučarjev tekačev. V sproščenem vzdušju se je v Planici mešanica funkcionarjev, trenerjev ter tekmovalcev merila na atraktivni progi, kjer ni manjkalo vijuganja okrog avtomobilskih pnevmatik ter slaloma okrog pravih smučarskih kolov, neposredno pred ciljno črto pa je bilo potrebno prečno prestopati preko lesenih količkov. V kategoriji U 80 se je do zadnjih atomov moči borilo skupaj 32 mešanih ekip. Končni zmagovalci pa so po spektakularnem finalnem obračunu postali člani kluba TSK Logatec.

“Turbo dirke” se je udeležila tudi dobitnica bronaste medalje v Sočiju Vesna Fabjan, ki je bila vseskozi prijetno oblegana s strani mladih tekačev in tekačic. “Nisem pričakovala, da bom imela toliko obveznosti ob osvojitvi olimpijske medalje. Sedaj komaj kaj pomigam, saj sem non stop v akciji z medaljo v žepu. Za dušo sem bila za kratek čas že na smučanju v Dolomitih, konec aprila pa imam rezervirano za odklop dopust, brez interneta in telefona,” je povedala Fabjanova ter se odzvala na novo slikanje z mladimi tekači ter tako veličastno in oblegano olimpijsko medaljo.


Mitja Praznik, direktor SZS dr. Jurij Žurej in dr. Janez Vodičar [foto: SZS]

Slovo Praznika, prihod Vodičarja

Po zaključku tekmovanja je potekala še slovesna razglasitev skupnih rezultatov zimskega pokala GEOPLIN 2013/14. Slednjega je s slovesnim govorom ter zahvalo vsem obogatil dosedanji predsednik zbora za tek na smučeh Mitja Praznik, ki se po 8. letnem mandatu poslavlja od vloge šefa panoge. Ključe odgovornosti je predal dr. Janezu Vodičarju, ki že intenzivno pripravlja teren za naslednji olimpijski cikel.


Fotogalerija: 12.04.2014 – zaključek pokala Geoplin
Lestvice: Pokal Geoplin .: Otroške kategorije
Lestvice: Pokal Geoplin .: Odrasle kategorije


Leave a Comment