Žan Košir: “Moji navijači so res zakon!”

Preteklo soboto so se v Križah pri Tržiču na tradicionalnem pred poletnem pikniku zbrali člani Kluba navijačev Žana Koširja, ki so lep poletni dan izkoristili za športno druženje s tržiškim deskarskim adutom za naslednjo sezono, katere vrhunec bodo olimpijske igre v ruskem Sočiju.


Energični navijači bodo Žana spremljali tudi v naslednji sezoni [foto: Damijan Rifl]

Veseli me, da se je zbralo toliko navijačev. Kaj naj rečem, moji navijači so res zakon,” navdušenja ne skriva Žan Košir in dodaja, da mu tovrstna podpora res veliko pomeni in daje dodatne energije za nove podvige. “Ko vidiš koliko ljudi diha s tabo je vse lažje,” poudarja Tržičan, ki je na četrtem “ZAKOn beachday”, v družbi navijačev predvsem užival, izkazal pa se je tudi na športnem terenu, saj je bil član zmagovalne trojke turnirja v odbojki na mivki.

Brez desk pa tudi na ta poletni dan ni šlo. Preizkus “longboardov” blagovne znamke Dimension Two je v družbi Žanovih reprezentančnih kolegov Jerneja Demšarja in Jureta Hafnerja navdušilo kar nekaj članov “Fan Cluba Žan Košir”, ki so se lahko seznanili tudi s “kajtsurfingom”, ki ga je prav tako predstavil Jernej Demšar. Ko se je dan prevešal v noč in so udarni ritmi DJ Seba na mivko zvabili energične plesalke Plesnega studia Špela, pa je za presenečenje dneva poskrbela predstavnica kolesarske trgovine Grašca s Križ pri Tržiču Mateja Čadež, ki je Žanu v uporabo predala gorsko kolo Scott Gambler 20. “Rad kolesarim. Tako na cesti kot v parkih in po brezpotjih. S tem kolesom bom nedvomno lahko maksimalno užival na najzahtevnejših terenih. Hvala! Vožnja z gorskim kolesom je že dolgo sestavni del mojega treninga. Tako kot pri deskanju, je tudi tu bistvena osredotočenost, stoodstotna koncentracija in tehnično brezhibna vožnja brez napak,” je povedal Tržičan, ki je to pomlad dopolnil 29 let.


Žan Košir v družbi Mateje Čadež iz kolesarske trgovine Grašca [foto: Damijan Rifl]

Žan kljub poletju seveda ne počiva. V pogonu je že od začetka maja. Trenutno je v ospredju kondicijska vadba s poudarkom na vajah za moč in vzdržljivost, tehnični trening na snegu pa bo še malo počakal. “Po 20. juniju, ko z obratovanjem znova pričnejo na avstrijskem Mölltalu se bom odpravil tudi tja, bistveni del snežnih priprav pa bo na vrsti jeseni,” je na temo priprav na olimpijsko sezono povedal šesto uvrščeni z zadnjih iger.

Leave a Comment