Žan Košir: “Pripravljen sem za popoln napad!”

V soboto bo bavarsko zimsko – športno središče Sudelfeld gostilo zadnjo letošnjo tekmo alpskih deskarjev za svetovni pokal. V Nemčiji se bodo deskarji in deskarke še tretjič pomerili v paralelnem veleslalomu. Zadnja tekma pred olimpijskimi igrami bo zelo pomembna tudi za Žana Koširja, ki je “v igri” za veliki kristalni globus v paralelnih disciplinah.


Žan Košir na zadnji tekmi svetovnega pokala na Rogli [foto: Miha Matavž]

Zima je končno tu. Seveda me veseli, da bo tekma, ki je dolgo “visela”, izpeljana. Nenazadnje je v igri veliki kristalni globus. Pripravljen sem za popoln napad,” je pred zadnjo tekmo letošnje sezone v svetovnem pokalu optimističen Košir. Po domači tekmi na Rogli je imel dovolj časa, da je povsem saniral ponavljajočo poškodbo hrbta.

Razbremenjen nadležnih težav je opravil nekaj kakovostnih snežnih treningov v Innerkremsu ter na Krvavcu, v torek pa je odpotoval v Berchtesgaden, kjer bo do tekme treniral z domačo nemško ekipo. “Potem ko so me fizioterapevti znova ˝sestavili˝, sem ob lažjih kondicijskih treningih snežne treninge opravil v Innerkremsu ter za konec še na domačem Krvavcu. Prav zadnji trening je bil ključen za dvig forme in samozavesti. Ni več težav, znova lahko vozim brez omejitev v gibanju,” je pred odhodom v Nemčijo povedal trenutno drugo uvrščeni deskar v skupnem seštevku paralelnih disciplin (pred njim je zmagovalec Rogle Avstrijec Lukas Mathies, s katerim si delita prvo mesto v posebni veleslalomski razvrstitvi), ki se nadeja da bo na zadnjih treningih postavil piko na i.


Žan Košir na zadnji tekmi svetovnega pokala na Rogli [foto: Miha Matavž]

Na treningih močnih reprezentanc sem očitno zaželen, saj je korist obojestranska. Upam, da bom nemškega trenerja prepričal, da bomo že na treningih vozili postavitev, ki jo ima v mislih za sobotno tekmo. Ponavadi sem pri tovrstnem lobiranju kar uspešen,” v smehu dodaja Žan, ki tudi v Nemčiji lahko pričakuje glasno spodbudo s tribun. “Te dni je padla odločitev, da odpotujemo tudi v Nemčijo in tako uspešno zaključimo letošnjo zgodbo v svetovnem pokalu,” pravi Črt Košir s kluba navijačev ˝zakoN˝ in obljublja da bodo z glasnim in korektnim navijanjem nase opozorili tudi na Bavarskem.

Leave a Comment