Žiga Mandl do zmage v Hinterzartnu

Sobotno tretje mesto je Žiga Mandl na tekmi FIS pokala v nemškem Hinterzartnu danes nadvse uspešno nadgradil. Po prvi seriji sicer na takšen uspeh člana SSK Ilirija ni kazalo, saj je bil s skokom 97,0 m na desetem mestu, za vodilnim domačinom Kevinom Horlacherjem (101,5 m) pa je zaostajal natančno deset točk. Preračunano v metre je to znašalo pet metrov.


Žiga Mandl se je razveselil zmage v Hinterzartnu [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Odličen finalni nastop

A v drugo je 24-letnik enostavno eksplodiral in s 107,5 m postavil najdaljšo daljavo finalne serije. Na mestu vodilnega je čakal vse do zadnjega Horlacherja. Ko je Nemec pristal pri vsega 98,5 m pa se je lahko Mandl pričel veseliti druge zmage v tem rangu tekmovanja. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Nemca Danny Queck (98,5 m; 104,0 m) na drugem in Jan Maylaender (100,0; 101,5) na tretjem mestu.

Točke je tokrat osvojil le še Dejan Judež, ki je četrto tekmo FIS pokala v letošnji sezoni končala na 12. mestu.

Med dekleti dve zmagovalki

Pri dekletih, kjer Slovenci nismo imeli svojih predstavnic, sta se na najvišjo stopničko zmagovalnega odra povzpeli kar dve Nemki Gianina Ernst (98,5; 95,5) in Svenja Wuerth (97,0; 97,0). Nemško prevlado je na tretjem mestu dopolnila Juliane Seyfarth (94,5; 98,5).

FIS pokal se bo nadaljeval 14. in 15. avgusta, ko bosta tekmi v finskem Kuopiu.


Rezultati: FIS Pokal .: Hinterzarten (m)Rezultati: FIS Pokal .: Hinterzarten (m)


Leave a Comment