FOTO: Zlata Lisica bo v Kranjski Gori


Snega ni ravno v izobilju [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS) Filip Gartner se je danes dopoldan s smučmi spustil po progi v Podkorenu v Kranjski Gori, pregledal debelino in kakovost snežne podlage in nato iz cilja v Cortino d’Ampezzo poklical direktorja svetovnega pokala za ženske Atleja Skaardala. “Kranjska Gora lahko gosti Zlato lisico! Snega je dovolj, organizatorji bodo lahko pripravili kakovostno progo!,” so bile njegove besede ter v nadaljevanju nekoliko bolj obrazložil situacijo: “Le na ciljni strmini je potrebnih še kakšnih 20 odstotkov snega, sicer pa je drugod proga dovolj široka in ima dovolj snega. Pravzaprav bi na njem že danes bila lahko tekma FIS. Odlično! Sem že sporočil Skaardalu, ki je bil izredno vesel in je potrdil odločitev o selitvi. Drugi teden bo vreme sicer nestanovitno, a najslabše, kar se lahko zgodi, je to, da bo prihodnji četrtek in petek zapadlo veliko snega in ga bodo morali odstraniti. A že doslej so delavci na progi opravili odlično delo, kar je dež odnesel snega, so lise takoj zaprli in mraz zadnji dve noči je podlago dobro utrdil.

S tem je organizatorjem jubilejne Zlate lisice narava vsaj v zadnjem trenutku pomagala, saj je v prihodnjih dneh napovedana ohladitev, ki bo omogočila dodatno zasneževanje.

Lahko smo optimisti. Zelo dobro kaže. Sneg je kakovosten in živ, zato ga bomo lahko do tekme dobro utrdili in pripravili odlično progo,” ostaja optimist vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.


Filip Gartner je opravil snežno kontrolo [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora pa je dodal: “Veseli smo, pa čeprav z grenkim priokusom zaradi selitve. A pomembno je, da bo tekmovanje ostalo v Sloveniji, da bodo naše smučarke imele tik pred odhodom na olimpijske igre prednost domačega terena in pomoč domačih navijačev. S prijatelji iz pokala Vitranc bomo sedaj naredili vse, da bo jubilejna Zlata lisica tudi v Kranjski Gori odlično uspela. Po njej pa bomo tudi v Mariboru pripravili prireditev, na kateri bomo počastili veliki jubilej.


Fotogalerija: 23.01.2014, FIS snežna kontrola


Leave a Comment