Zmaga Bjorgnovi, Čebaškova za las ob točke

Zmagovalka zadnje zasledovalne tekme svetovnega pokala tridnevnega toura v finskem Kuusamu je Norvežanka Marit Bjorgen, ki je izničila 25 sekund zaostanka za Poljakinjo Justyno Kowalczyk, katera je na koncu osvojila zanjo “skromno” četrto mesto. V napetem ciljnem finišu je drugo mesto osvojila Švedinja Charlotte Kalla, ki je bila premočna za Norvežanko Therese Johaug na tretjem mestu.


Marit Bjoergen [foto: OK Val di Fiemme]

Katja Višnar se je v lovljenje tekmovalk podala iz 28. mesta, na koncu je popustila in osvojila 59. mesto. Alenka Čebašek je pridobila šest mest in za mesto zgrešila točke svetovnega pokala, končala je kot 31. Barbara Jezeršek je pridobila največ mest, iz začetnega 51. mesta je končala v cilju kot 37. “Sem zelo zadovoljna z 31. mestom, čeprav je le mesto od točk, zaostanek je bil majhen, vidi se napredek tudi v ciljnem finišu. Tekme, da bom lahko potrdila olimpijsko normo šele prihajajo,” je po tekmi menila Čebaškova.

Na štartu zasledovalne preizkušnje v prosti tehniki na 10 km, je bila prednost Kowalczykove skoraj neulovljiva, vendar je slednja popuščala iz kroga v krog. Predaja Poljakinje pa je bila dokončna v zadnjem 2,5km dolgem krogu, ko je silovito potegnila Johaugova. Razdelitev medalj je bila dokončna šele s sprintom v ciljni ravnini, kjer je bila pričakovano najmočnejša Bjrognova.


Alenka Čebašek je za las zgrešila točke [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Glavni trener Marko Gracer je podal oceno izkupička mini toura: “Po teh treh tekmah moramo biti zadovoljni, čeprav smo imeli cilj vsaj eno skupno uvrstitev me točke, danes je bila izjemno taktična tekma, glede na težko progo, mraz je majhen zaostanek vseh tekmovalk na koncu potrditev, da rezultati iz Beitostoelna niso bili zgolj slučaj. Smo zraven, nivo zaostankov smo popravili. Sedaj bodo odločilni naslednji meseci, da obdržimo formo in dodamo še kak detajl. Danes se selimo v Lillehamer, kjer nas čaka prihodnji teden tekma štafet.

Naslednje prizorišče svetovnega pokala v teku na smučeh je norveški Lillehammer. Na programu bosta tekmi v distanci na 10 km za ženske in 15 km za moške v klasični tehniki. Najbolj pa bo atraktivna tekma štafet, kjer bodo na štartu tudi naše tekmovalke.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo


Leave a Comment