Zmaga Flisarja: “Smuči so letele kot pes!”

24-letni Filip Flisar je v francoskem Alpe d’Huezu prvič v karieri stopil na najvišjo stopničko odra za zmagovalce po preizkušnji v smučarskem krosu. Po včerajšnjem tretjem mestu na kvalifikacijah je danes ugnal vse nasprotnike in prišel do zaslužene zmage.


Filip Flisar [foto: Gregor Stopar]

V osmini finala je najprej premagal Norvežana Mithassela, Nemca Bohnackerja in Avstralca Grimusa, potem pa opravil s tekmeci tudi v naslednjih izločilnih bojih. Na poti do zmage sta mu v finalu stala nasproti Kanadčana Delbosco in Duncan ter Šved Lewen.

Z odlično predstavo je Filip opravil še s temi smučarji, takoj po podelitvi pa v smehu dejal: “Tu me bodo raztrgali, nevem če se sploh splača zmagovati!” Za tem je opisal pretekle dni v Franciji: “Smučke sem imel zelo dobro pripravljene, moram se zahvaliti Elanu in serviserju, saj so letele kot pes. Proga mi je načeloma ležala, zmago sem nekako čutil, a je to težko opisati. Že včeraj zvečer po kvalifikacijah, ko sem legel v posteljo, nisem bil nervozen, ampak sem komaj čakal, da pride nov dan, ker sem vedel, da bo dober. Dobro je bilo tudi to, da je bilo tu, mislim da, približno dvesto Slovencev na dopustu. Niso me poznali, a so vsi noro navijali, ljudem se je zmešalo, kar mi je dalo veliko motivacije, tako da se je vse poklopilo. Led je prebit, kar sem rekel, da bom dosegel, da bom zmagal, sem naredil. Naslednja tekma bo po moje tudi dobra, predvsem pa veliko pričakujem od X-iger v Ameriki.

Z vožnjami je bil izredno zadovoljen tudi trener ekipe smučarskega krosa, Aljoša Planteu, ki je rekel: “Filip je bil že na kvalifikacijah zelo dober. Proga mu zelo leži, je prava ski-cross proga. Že včeraj je bil najboljši, saj je le na koncu naredil majhno napako. Prvi dve progi na tekmah svetovnega pokala sta bili bolj ali manj takšni, da se je na prvem zavoju odločilo, kdo bo zmagal. Na tej pa se je dogajalo vse, bila je zelo razgibana. Filip je bil odličen, smučke so bile hitre, serviser je naredil svoje delo zelo dobro.


Rezultati: Svetovni pokal .: Alpe d’Huez :. Smučarski kros (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Alpe d’Huez :. Smučarski kros (ž)


Leave a Comment